Świetny tekst Feddka o Lewandowskim:
wis.la/s2i7o
Blaszczu16 napisał(a):

|
Według mnie też Fornalik powinien grać 4-4-2. Tak grała Wisła kiedyś i notowała znakomite rezultaty. Na tę chwilę, widzę to podobnie: Bramkarz-PO,ŚO,ŚO,LO- Kuba, Klich, Krychowiak, Sobota - Zieliński, Lewandowski.
|
Zdecydowanie na ten moment powinniśmy grać w składzie:
Boruc - Piszczek, (ŚO), Glik, Boenisch - Krychowiak, Klich - Błaszczykowski, Zieliński, Sobota - Lewandowski
...o ile Lewy się ogarnie, bo póki co przewróciło się chłopakowi w głowie. A na środku obrony oczywiście najlepszy z grona Szukała, Salamon, Jędrzejczyk, Celeban.
murray napisał(a):

Bardzo możliwe, bowiem Fornalik po prostu myśli w bardzo defensywny sposób. Zobaczy, że u Czarnogórców jest Jovetić czy Vucinić i od razu pierwsza myśl - duet przecinaków. Tego już się nie przeskoczy, a skończy się pewnie marnym 1:1, czy coś w tym stylu.
Ale z drugiej strony sztab może naciskać na to, żeby w środku pola grali piłkarze bardziej techniczni, a w młodzieżówce już się to wprowadza. Widziałem, jak grał Furman z Chrapkiem i naprawdę nieźle to wyglądało. Widać, że próbują się rozumieć, więc coś z tego może być.
Dzisiaj ciekawy tekst o tym wyszedł, jak będzie wyglądać gra kadry w najbliższych latach: wis.la/of5vb
|
Artykuł świetny, oddaje dużo lepiej moje zdanie w temacie zestawiania składu kadry, niż sam jestem w stanie to wyrazić