No to rozpisałeś 4-2-3-1.
Cytat:
|
Obawiam się jednak, że w naszej kadrze "porządek" (tfu!) w składzie został ustalony już kiedyś na lata i nie ma znaczenia, czy coś lub ktoś się sprawdza, lub czy ktoś lub coś się w niej nie sprawdza - ot po prostu grają ci, co zawsze, ewentualnie można pokombinować na środku obrony, gdzie nie sprawdza się nikt, lub na bramce, gdzie gra teoretycznie dwóch równorzędnych bramkarzy. Zapamiętajcie moje słowa, na Czarnogórę Klich wróci na ławkę, natomiast w środku pola znowu będzie duet przecinaków Polański - Krychowiak, który to znowu się nie sprawdzi, bo nie będzie komu grać w piłkę, a skrzydła rywal łatwo zamknie - środek odpuszczą, bo i po co go pilnować, jak podania mieliby słać Eugen i Grzegorz. Powiem tak, dla mnie decyzja o pozostaniu, lub wylocie Fornalika może zostać podjęta około godziny przed meczem z Czarnogórą, kiedy to zostanie podany skład.
|
Bardzo możliwe, bowiem Fornalik po prostu myśli w bardzo defensywny sposób. Zobaczy, że u Czarnogórców jest Jovetić czy Vucinić i od razu pierwsza myśl - duet przecinaków. Tego już się nie przeskoczy, a skończy się pewnie marnym 1:1, czy coś w tym stylu.
Ale z drugiej strony sztab może naciskać na to, żeby w środku pola grali piłkarze bardziej techniczni, a w młodzieżówce już się to wprowadza. Widziałem, jak grał Furman z Chrapkiem i naprawdę nieźle to wyglądało. Widać, że próbują się rozumieć, więc coś z tego może być.
Dzisiaj ciekawy tekst o tym wyszedł, jak będzie wyglądać gra kadry w najbliższych latach:
http://krotkapilka.pl/artykul,polacy...kontratak,1074