Wyświetl pojedynczy post
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2013, 16:19
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
A czyli ja ci o historii kosciola w Polsce a ty mi o mordowaniu indian, inkwizycji i wojnach krzyzowych. Bardzo ciekawe ze znowu odwolujesz sie do retoryki ktora kilka postow wczesniej opisalem. Widac juz tak przywykles do tego rodzaju wypowiedzi ze ciezko ci z tego wybrnac. No coz, to postaram sie jeszcze raz: Popatrz na calosc obrazu a nie wybieraj extremow by traktowac je jako potwierdzenie swojej (?) tezy.

I nie zeby szydera ale jesli twoje "studiowanie historii" odnosi sie do przegladania takich stronek: http://krzyz.soup.io/ to gratuluje.
Nie odnoś sie do retoryki ,tylko odnieś się do faktów . Ta instytucja która sie kreuje rzekomo nauka Chrystusa powinna byc krystalicznie czysta ,a tymczasem jak się okazuje ma ona pośrednio czy bezposrednio miliony istnien ludzkich na koncie , o innych niegodziwosciach juz szkoda nawet pisać. Ja właśnie patrze na całość obrazu od momentu powstania tej organizacji do czasow wspolczesnych .

Nie korzystałem z tej strony , no ale jak widac , tylko na takich stronach i podobnych można znalezc troche prawdy ,bo w mainstremowych mediach to o takich rzeczach nie informują bo jest przekaz na poziomie "Ojca Mateusza" albo kremówek z Wadowic..