Wyświetl pojedynczy post
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2013, 15:18
wiertar napisał(a):Wyświetl post
odbije pileczke, a co to ma do rzeczy ze w WWa sa lepsze zarobki co to ma do rzeczy że Londynie zarobki są lepsze niż w WWa, co to ma do rzeczy że w Oslo zarobki są lepsze niż w londynie
myślisz że kogoś z Adidasa to obchodzi? w angli koszulki są w podobnych cenach jak unas a oni zarabiaja srednio 5 razy tyle.
Klub podejrzewam że nie w tej kwesti nic do powiedzienia

Wszystko tak się kształtuje. idziesz do sklepu po makaron czy pepsi w angli i płacisz praktycznie tyle samo co u siebie na osiedlu. takie koncerny mają w dupie. chcesz mieć koszulke? płać! a skąd weżmiesz kase to juz twój problem
No dlatego ja piszę, że mi się nie podoba i tyle. Nie napisałem, że nie kupię koszulki bo planuje ją zakupić. Tylko nie chce bezsensownie wydawać pieniędzy.

A co to ich obchodzi? Otóż dużo bo muszą mieć sprzedaż i zadowolenie klientów. Szczególnie robiąc produkt pod daną grupę docelową ludzi (no bo koszulkę Wisły kupią tylko kibicie Wisły, no powiedzmy może będzie tam jakiś nikły % przypadkowych osób którzy nie wiadomo w jakich celach ją kupią), muszą dbać o każdy czynnik aby takie koszulki kupiło jak najwięcej osób z grupy docelowej, a przykładowe Pepsi jest dla wszystkich. Idąc Twoim tokiem rozumowanie mogliby koszulki po 500 zł. (1/3 typowej wypłaty w Polsce) sprzedawać bo co ich obchodzi skąd weźmiesz kasę. Cena musi być optymalna nie za droga i nie za tania.
Ostatnio edytowane przez R33 : 13.08.2013 o godz. 15:22.
Odpowiedz cytując