Ale nie bardzo rozumiem Cie Witku.
Zwróciłem tylko uwagę, że ten sezon może mieć duże znaczenie bo wiele drużyn w naszych okolicach również potraciło sporo ekip o czym pisałeś a poniżej oczekiwań na pewno spisują się ekipy chociażby z Danii, co mimo tego, że pozostały im jeszcze 3 ekipy może skutkować miernym bilansem, bo w LM na pewno punktować wybitnie nie będą a w IV rundzie eliminacji na pewno wielkimi faworytami swoich meczów Duńczycy nie są.
Bardziej chciałem zwrócić uwagę na ten fakt, aczkolwiek skoro już jest nowy temat to tam będzie można pisać o przyszłorocznym rankingu. Skupiając się na tegorocznym. Śląsk trafił najgorzej jak mógł i raczej będziemy musieli zadowolić się tylko jedną ekipą w grupach(oj może nas zaboleć odpadnięcie Lecha). Szczerze to teraz bym chciał jednak odpadnięcia Legii i zagrania w LE gdzie mają szansę na 3 koszyk i przy niezłym losowaniu mogą trochę natrzepać punktów tym bardziej, że liczę na ich lepszą grę. Szkoda Śląska bo gra naprawdę fajnie ale jednak nie te progi.
Co do losowania. Chyba jest dobrze.
Cypryjczycy mają ciężkich rywali: Apollon gra z Nice a APOEL z Belgijskim Zulte Waregen.
Białorusini mają Standard Liege.
Duńczycy mają już grupę LM, ale tak nie sądzę aby zdobyli dużo punktów. Pozostałe dwie ekipy zagrają z Elfsborgiem oraz St. Etienne. I wg. mnie wcale nie jest przesądzone, że ten Elfsborg tutaj nie sprawi niespodzianki bo Duńskie ekipy w tym roku grają bardzo słabo.
Chorwaci i mecze Rijeka - Stuttgart oraz Partizan Thun. Na pewno Partizan ma szansę, Rijeka raczej wg. mnie z minimalnymi szansami.
Warto zwrócić uwagę na te spotkanie jeżeli któraś z ekip na 1 miejscu odpadnie Legia będzie losowana z 3 koszyka o ile tabelka którą posiadam jest prawidłowa.
SC Feyenoord - Kubań Krasnodar
Eintracht Frankfurt - Qarabağ Ağdam
Swansea City FC - Petrolul Ploiești
FK Partizan (Belgrad) - FC Thun 1898
Real Betis Balompié - FK Jablonec nad Nisou 1997
Trabzonspor Kulübü - FK Kukësi
Dnipro Dniepropietrowsk - JK Nőmme Kalju
AS Saint-Étienne Loire - Esbjerg fB
KRC Genk - Fimleikafélag Hafnarfjarđar
FC Salzburg - Žalgiris Wilno
PAÓK (Saloniki) - Maccabi Tel Awiw
Beşiktaş JK - Tromsř IL
APÓEL (Nikozja) - SV Zulte Waregem
AZ (Alkmaar) - AÓ Atrómitos Peristeríou (Ateny)
Spartak Moskwa - FC Sankt Gallen
AC Fiorentina - Grasshopper-Club Zurych
Udinese Calcio - FC Slovan Liberec
Royal Standard de Ličge - FK Mińsk
Sevilla FC - Śląsk Wrocław
Rubin Kazań - Molde FK
VfB Stuttgart 1893 - HNK Rijeka
Dynamo Kijów - FK Aktobie
SC Braga - Pandurii Târgu Jiu
Zastanawia mnie jak to jest z drużynami, które mają szanse awansu do LM. Czy taki PSV, któe by awansowało do LM zwalnia miejsce w koszyku

Bo jeżeli tak to raczej niemożliwością byłoby by Legia nie była losowana z III koszyka.