Wyświetl pojedynczy post
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2013, 10:41
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
A co jak skonczy byc piłkarzem to bedzie leżał do góry dupa? widzisz sam sie już gubisz. a to zdanie które napisałeś że ludzie się godzą na takie warunki to już jest naprawde przegięcie. wyobraź sobie że poza Twoim światem jest jeszcze inny w którym zyje kilkadziesiat miliopnów polaków. i jak są zżyci ze sobą albo choć troche odpowiedzialni to nie beda patrzeć tylko na siebie ale też na innych.
Socjalizm w nas tkwi? Równość społeczna to bzdura? To zobacz na państwa zachodnie na Skandynawię czy gdzieś tam jest taki rozstrzał miedzy biednymi a bogatymi?
To o czym ty piszesz właśnie charakteryzuje takie państwa jak Rosja czy Ukraina gdzie albo sie z głodu umiera albo żyje jak król.

A moze takie ma marzenie i wlasnie je realizuje? Ale nie, bo TY uwazasz ze tak nie powinien.
Stary, ja gdybym mogl, to tez chcialbym w 5 lat zarobic 5 baniek i w wieku 35 lat moc sobie pozwolic na lezenie do gory dupa. Ty bys nie chcial? Roznica jest taka, ze on moze, a ja i Ty raczej nie. O to wlasnie chodzi. On robi wszystko by spelniac marzenia swoje i swojej rodziny, natomiast ty marudzisz jak to w tym kraju jest zle. Ja tez kiedys mialem chujowa prace i malo zarabialem. A potem wzialem sie za siebie, skonczylem studia i dzis zarabiam lepiej. Nie jakies kokosy, ale nie narzekam, tylko rozwijam sie, a zaloze sie, ze start mielismy podobny. Jak ma byc rozstrzal miedzy biednymi, a bogatymi, to ja chce byc bogaty. I nikomu tego nie moge zakazac. Tylko ze ja chcialbym zarabiac tyle co Wilk, a Ty chcialbys zeby Wilk zarabial tyle co ja.

Nigdy nie mowil, ze kocha Wisle i bedzie jej oddany do smierci. W dniu podpisania kontraktu postawil kawe na lawe: chce tu dobrze grac, zeby pozniej wyjechac. On gral na ile mogl, nie byl wirtuozem ale zaangazowania nigdy mu nie braklo, zatem ze swojej czesci umowy sie wywiazal. Klub sie nie wywiazal, wiec korzysta z przyslugujacego mu prawa i tyle. Zbyt duzo szumu wokol tego goscia, conajmniej jakby Sobolewski poszedl grac z zydami.
Odpowiedz cytując