Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2013, 09:44
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ktos wyzej napisal, ze temu zespolowi brakuje Ljuboji... i calkowicie sie zgadzam.
Ja bym powiedział, że brakuje im takiej typowej "10-tki", granie z Ljuboją to jednak było trochę na zasadzie "10 zawodników grających w jakiejś tam taktyce plus Ljubo, wolny elektron grający po swojemu". Biorąc pod uwagę fakt, że Lech dziś pewnie odpadnie, a droga Śląska do grupy LE jest bardzo ciężka, to trzeba życzyć Legii wyjścia z grupy w LE

Powiedzmy sobie szczerze, za Ligę Mistrzów dostalibyśmy ten 1 pkt. do rankingu krajowego, a potem pewnie byłoby sześć porażek a'la Dinamo, stąd nasz wynik punktowy na koniec sezonu nie byłby rewelacyjny, mimo ewentualnego awansu. Ten jeden punkt to dwa zwycięstwa w LE. Pod kątem rankingu idealną sytuacją byłby awans do LM Legii i Śląsk, bądź Lech dobrze grający w grupie LE, wtedy nawet do Rumunów będzie można odrobić, bo ciężko będzie drugiej drużynie z tamtego kraju do LE wejść. Tak czy siak tragedii, jeśli chodzi o nasz ranking, po tym awansie już raczej nie będzie.

Krav napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem drugi mecz Basel z Izraelczykami i skróty z Celticu. Grając tak jak gra Legia teraz z Basel absolutnie szans nie mają, bo o ile obrona zagrała kiepsko to w ataku miazga była, z resztą 3 bramki na wyjeździe z niezłym Maccabi mówi samo za siebie.
Ja oglądałem ich sparing z Borussią Dortmund, szczerze mówiąc różnica pomiędzy Basel a Dortmundem w dużej mierze opierała się na skuteczności pod bramką rywala, był mecz dwóch równych ekip, przynajmniej tak to wyglądało. Dla mnie aktualny Basel to drużyna pokroju Lyonu, PSV, czy Zienitu, spokojnie dadzą sobie radę w LM, bo jestem pewien trafią tam niezależnie od wylosowanego rywala.

Celtic z kolei poszedł na minimalizm jak L i mało się to nie skończyło odpadnięciem.
Czy minimalizm? Po prostu rywal ze Skandynawii, podobnie jak Molde byli świetnie zorganizowani w defensywie, w dodatku aktualnie w świetnej formie.

Viktorii Pilzno nie oglądałem, ale 16 bramek w 4 meczach chyba daje podstawę do tego, że w formie są.
Oglądałem rewanż Viktorii z Żeljeznicarem, Bośniacy stwarzali sobie masę sytuacji, ale też bramki oddawali w tak prostych sytuacjach, jakich nie doświadczysz nawet w naszej lidze. Jeśli mam być szczery, to Viktoria nie wyglądała specjalnie dobrze w tym meczu, a i w pierwszym meczu bardzo łatwo tracili bramki. Natomiast w III rundzie trafili na najsłabszego możliwego rywala, to ich pojechali.

Steaua dla mnie niewiadoma
Steauę oglądałem wczoraj, dobra drużyna, szybko grająca piłką w środku pola i bardzo dobra na bokach obrony (obaj solidni, ofensywnie grający), ale też bez napastnika w zasadzie po odejściu Rusescu. Wydaje mi się, że akurat z nimi Legia powalczyć by była w stanie, szczególnie oddając rywalowi posiadanie piłki i nastawiając się na kontry skrzydłami - boczni obrońcy Steauy się zapędzają do przodu i byłaby to okazja dla Ojamaa, Koseckiego, czy Kucharczyka.

Dla Spartaka LE była tylko przygrywką, dla nich liczyła się tylko LM bo tam jest kasa i prestiż i po prostu zlekceważyli trochę rywala (nie ujmując L dobrej gry).
Może troszkę zlekceważyli, ale jestem w stu procentach pewien, że awans do LE był dla nich celem minimum. Akurat rosyjskie kluby są znane z tego, że do końca walczą o zdobycie LE, a biorąc pod uwagę siłę CSKA czy Zienitu kluby takie jak Spartak, Rubin, Kubań, czy Łokomotiw nie narzekają na udział w tych rozgrywkach drugiej kategorii.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 08.08.2013 o godz. 10:12.
Odpowiedz cytując