Galonek napisał(a):

|
Kontrakt Wilka skończył się (uległ rozwiązaniu) z dniem dzisiejszym. Nie będzie dostawał pensji za następne miesiące.
|
To oczywiste, jeśli umowa była o pracę.
Tyle że nie jestem pewnym czy nie ma jeszcze drogi sądowej w przypadku gdy umowa była cywilna - mógł ponieść ewentualne straty finansowe i zostać pozbawiony źródła dochodu. Oczywiście jeśli w innym klubie zarobi mniej niż u nas. Druga sprawa że został mu tylko rok kontraktu a i pewnie nie zarabiał na tyle dużo by opłacało mu się zostawać jak np. Jaliensowi. Więc nie powinno być źle.
Jeszcze przytoczę casus Maaskanta któremu płaciliśmy do końca kontraktu czy Jovanica który własnie takie miał żądania.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA