|
Wygląda to "tak sobie".
Według mnie dobry mecz Brożka jest to piłkarz, który dam na jakość, widać to już po kilku zgraniach tą "gracje" w grze którą wyróżniał się w polskiej lidze. Została mu szybkość. Szkoda, że źle opanował piłkę po fajnej klepce i super podaniu Chrapka. Mógłby dograć wtedy wzdłuż lewą nogą lub próbować zawijać po długim.
Ogólnie dla mnie chyba największy plus to Chrapek, który w każdym meczu błyśnie jakimś podaniem, poprawił się pod względem fizycznym. Do tego podoba mi się u niego że jak idzie na pressing to robi to na 100 % widać, że chce odebrać piłkę i często ta agresja popłaca bo kilka fajnych odbiorów zaliczył.
Nie najlepszy mecz Bogsukiiego, który mógł kilka razy lepiej obsłużyć Brożka. Bardzo cenię tego zawodnika bo wiem że jak dzisiaj mu nie szło to w piątek może być jednym z lepszych na boisku. Natomiast denerwuje mnie w nim to, że ja ma jakąś sytuacje to strzela jakoś asekurancko...nie próbuje gdzieś przy słupku tylko strzela aby wcelować w bramkę tym samym dajac szanse bramkarzowi na interwencję. Być może się mylę ale według mnie można było oddać ten strzał odważniej myślę o tym dzięki, któremu Gikiewicz zaliczył interwencje meczu. Rafał najlepiej gra chyba wtedy kiedy wyjdą mu na początku ze 3 zagrania wtedy jest pewniejszy i podejmuje odważniejsze decyzje.
Jak na ten moment na plus Głowacki, Miśkiewicz co do którego się mocno obawiałem i moim zdaniem Bunoza, który w defensywnie już mniej szaleje do tego ma w meczu ciekawe wejścia nie nie dogrywa gdzieś tych piłek na pałę tylko stara się znaleźć konkretnego adresata.
Nie byłem zwolennikiem tego aby Sobol odszedł jednak myślałem że w jego miejsce przyjdzie chociaż ten De Guzman, który mógłbym dać dużą jakość jeśli chodzi o rozgrywanie piłki od tyłu z czym mamy "trochę" problemów. O ile się orientuje poszedł gdzieś do Grecji.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.08.2013 o godz. 21:48.
|