Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2013, 12:32
milosz
W większości się zgadzamy, zwłaszcza z brakiem alternatywy. To jest to co pisałem używjąc słowa hazard, czy też brak planu B. Bo jak się nie uda to co? No właśnie jest to co mamy teraz jak się nie uda.

Nikt z nas nie wie co Cupiał planuje. Ja jako optymista liczę że jak się odgrzebiemy z dawnych i bieżących zaległości i długów i osiągniemy punkt samofinansowania się (poziom przykładowego Piasta) wtedy Cupiał pozwoli na nową budowę Wisły.

Jak wiadomo wszystko co się działo i dzieje w Wiśle jest za wiedzą i zgodą Cupiała, zatem nie ma co jechać po Bednarzu, Valxcsie, Basałau.... wszystko i tak zależy od Cupiała.

Arbuz
Ja nie obwiniam Basłaja - pisząc Basałaj to czy tamto używam skrótu myślowego - "Cupiał jako naczelny nadprezes wyraził zgodę/zarządził żeby było to a to. A nie znaczy to że Basałaj był wolnym strzelcem... nie u Cupiała. Dlatego za wszystko odpowiada tak naprawdę Cupiał.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 04.08.2013 o godz. 12:36.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując