Wyświetl pojedynczy post
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2013, 19:48
rw88 napisał(a):Wyświetl post
I teraz wracając do mojej poprzedniej wypowiedzi z kiedyś. Oglądnęliśmy "mecze" Legii i Lecha, powiedzcie mi teraz, jaką wartość miałby jakikolwiek sukces Wisły w tej lidze, skoro jest ona na tak żenującym poziomie? Żaden, teraz widać, że jeśli nie chcesz wiecznie przeżywać rozczarowań, to warto rozważyć przerzucenie się na hokej na trawie - tam kobiety ostatnio nawet do ósemki w Europie weszły. Nawet mistrzostwo Wisły w tych warunkach nie jest specjalnym powodem do radości, czemu? Bo mistrza czekają puchary, a tam tuzy z Litwy, Azerbejdżanu i dołu tabeli ligi norweskiej. Tuzy, które zweryfikują wartość tego mistrzostwa, wytaplają je w błocie. Dlaczego więc mam się cieszyć z ich słabości?

Chociaż rozumiem po części ludzi, którzy pasjonują się piłkarskim mistrzostwem kraju, chcą żeby ich drużyna przegoniła inną w ilości zdobytych mistrzostw. Oni traktują Ekstraklasę jak np. żużel, który liczy się tylko w Polsce i w którym to sporcie sukcesy są wartościowe tylko u nas - dla takich osób "piłka nożna w Polsce" to nazwa odmiany piłki nożnej, tak jak Beach Soccer, Futsal. Ja tak nie potrafię, nie potrafię się w ten sposób oszukiwać, ale kto co woli
Czyli lepiej być przeciętniakiem w tej szarej lidze?
No ja się z tym nie zgadzam.
A zarówno L jak i Amica są w stanie spokojnie awansować za tydzień.
W awans Śląska raczej nie wierzę, ale to boisko zadecyduje nie moja wiara czy jej brak.
Odpowiedz cytując