|
Jakbym się miał pobawić w Smudę to postawiłbym na skład Miśkiewicz - Stolarski, Głowacki, Uryga, Bunoza - Nalepa, Stjepanovic - Boguski, Garguła, Chrapek - Brożek.
Wydaje mi się że przy Brożku 'wystawieni' przeze mnie ofensywni piłkarze w końcu będą mogli rozwinąć skrzydła. Małecki i Sarki z kolei są dość specyficznymi piłkarzami (czyt. jedyne co potrafią to jazda po skrzydle i wrzuta bądź złamanie do środka, a każda próba innego rozwiązania akcji równa się stracie), i choć obecność napastnika z prawdziwego zdarzenia (przyjmując że Brożek nadal takim jest) z pewnością wpłynie na ich efektywność to myślę że warto jednak sprawdzić ustawienie z piłkarzami którzy lubią pograć piłką. Brożek jest pierwszym napastnikiem od kilku lat (czyli od odejścia... Brożka) który powinien móc to wykorzystać.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
|