Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2013, 10:06
O Frycu można też przeczytać tutaj:

Cytat:
Flota Świnoujście dzisiejszym pucharowym meczem z KS Polkowice rozpocznie sezon 2013/2014. O spokój w zespole jednak trudno. We wtorek odszedł Patryk Fryc, filar wokół którego budowano drużynę.

(...)

we wtorek z Flotą rozstał się Patryk Fryc. 20-letni prawy obrońca otrzymał podobno ciekawą propozycję (sportowo i finansowo) i postanowił z niej skorzystać. O jaki klub chodzi oficjalnie nie wiadomo, ale w grę może wchodzić Cracovia.

- Będziemy musieli teraz skupić się na wypożyczeniu lub pozyskaniu młodzieżowca - twierdzi trener Baniak. - Obserwujemy młodych piłkarzy Pogoni Szczecin i być może z któregoś z nich uda nam się ściągnąć. Patryk był naszym podstawowym zawodnikiem i odejście jego, a także kilku innych zawodników, z pewnością odbije się na naszym zespole.

Fryc nie tylko rozwiązywał problem z koniecznością posiadania w składzie młodzieżowca. Wiosną należał do najlepszych piłkarzy Floty. Słynął z waleczności w defensywie, precyzyjnych dośrodkowań i dalekich wrzutów z autu.
http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/art...LOTA/130729784

Poza tym był (jest?) graczem reprezentacji młodzieżowych (m.in. U19). Na "ogórka" nie wygląda, jak za darmo to brać

I jeszcze tutaj:

Cytat:
We wtorek i środę naszą Szkółkę odwiedził wielki przyjaciel Beniaminka – piłkarz I-ligowej Floty Świnoujście Patryk Fryc. Popularny „ Frycek” został wybrany najlepszym piłkarzem rundy wiosennej drużyny „Wyspiarzy” co jak na 19-latka jest dużym sukcesem. Ostatnio telewizja Orange Sport kręciła z Patrykiem film…między innymi o wyrzucie piłki z autu, z czego młody piłkarz słynie. Nasz gość tę sztukę opanował najlepiej z wszystkich polskich futbolistów, trener Kafarski przygotowywał schematy taktyczne gdy boczni obrońcy Floty wyrzucali piłkę z autu.
http://beniaminek.org/czy-zagraja-w-ekstraklasie/

EDIT: Szprotson, ogórek : potocznie słaby lub mało znany piłkarz, o wątpliwych umiejętnościach piłkarskich. Czytaj jak chcesz, możesz nawet powklejać więcej ogórków jak Ci to sprawia przyjemność
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 01.08.2013 o godz. 10:24.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując