Szpen napisał(a):

|
absttrahując od prawdy, bo oczywiście trzeba ją poznać to czy dla Ciebie, jako nie rodziny jest to wiadomość konieczna do życia? więcej będziesz miał od tego w portfelu, rodzinę tym nakarmisz?
|
Widzisz, a dla mnie taka świadomość jest mocno przydatna do życia. Jeżeli organy państwowe nie są w stanie ochronić szefa policji, lub ewentualnie wykryć i skazać jego zabójców, to na co możemy liczyć my, zwykłe ludziki, gdy jakiemuś faciowi przyjdzie ochota odstrzelić łeb Tobie czy mnie?
Chyba domyślasz się jaki wpływ na przestępczość ma nieuchronność kary i jaki może mieć wpływ fakt, że w tym kraju morderca szefa policji chodzi sobie bezkarnie po ulicach, a spora część ludzi ma to głęboko w d.....
Nie wiem jak Ty, ale ja wolę mieć i pełny portfel i zapewnione minimum bezpieczeństwa, lub przynajmniej świadomość, że jak ktoś mnie ustrzeli to nie ujdzie mu to na sucho.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"