sanderuss napisał(a):

Czyli hulaj dusza piekla nie ma. Oni kradna to my tez mozemy. O to ci chodzi? Rzeczywiscie podziwu godna logika. A to ze 50% zostalo przekroczone juz dawno niewazne, wazne zeby dokopac wyimaginowanemu wrogowi. Moze bys tak wzial do reki prace braci Wareckich albo tego od eksperymentu wieziennego ze Stanford - Zimbardo. Przeczytaj i pomysl jak bardzo podobni sa Tusk z Kaczynskim jesli chodzi o zagrywki socjotechniczne
|
Jakie kradną? Pensja za wychylanie się to chyba nie kradzież, natomiast roczna premia po tygodniu pracy to co innego. Zrównywanie jednego i drugiego to właśnie socjotechnika. Jeszcze desperat koszt wynajmu biur wlicza, przeciez to żenujące.
Zagrywki socjotechniczne? I to ma być kryterium? Przepraszam, ale lemingiem nie jestem i choćby i jeden i drugi korzystali z tego samego podręcznika, wiem, kto jest kto i co sobą reprezentuje. A twierdzenia że jeden i rugi to to samo bo sztuczki te same to skrajna naiwność, którą propagandyści chcą wykorzystać żeby namieszać w głowach.
Proste pytanie, kto głosował za zniesieniem progu ostrożnościowego, a kto przeciw? Więc o czym tu więcej gadać...
ps. Co do eksperymentu, co on ma wspólnego z Kaczyńskim i Tuskiem? To że ludzie w podobnych okolicznościach zachowują sie podobnie jest naturalne, natomiast wnioskowanie na tej podstawie ze skoro jeden kłamie i kradnie to drugi też kłamałby i kradłby jest totalnym debilizmem i prowadzi do debilnej konstatacji "wszyscy kradną" albo "jak nie ja ukradnę to ukradnie inny". Wybacz ale tylko zmanipulowany kretyn w takie bzdury uwierzy. Ja wiem ze nie wszyscy kradną i takich właśnie trzeba wybierać do rządzenia.