Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2013, 22:27
Trudno ich teraz określić, co mecz w innym zestawieniu, prawdziwą weryfikacją będzie Molde. Jak wyjdą z Saganowskim i Gruzinem razem na boisku to przerżną, bo ten wariant zabija im atak pozycyjny (Gruzin jako "10" jest mierny). W mojej opinii również Brzyski jest aktualnie klasę lepszy od Wawrzyniaka, dużo daje drużynie w ofensywie, kontrze, przy stałych fragmentach (jako wykonawca). No ale z przyzwyczajenia pewnie zagra JW. Natomiast w pomocy wydaje mi się, że na Norwegów wyjdą zestawieniem z Furmanem, Vrdoljakiem, Koseckim, Pinto i Radoviciem. Jedyne rozsądne rozwiązanie w ich sytuacji to zagęścić środek i liczyć na szybkie skrzydła (Kosecki, Bereszyński, Brzyski), plus jakiś błysk geniuszu Radovicia (vide ten dzisiejszy), który też potrafi się urwać skrzydłem.

Ciekawe, czy Piast wymiętoli jutro jakoś ten awans, szczerze wątpię i szczerze im tego życzę. Generalnie jest szansa w tym roku trochę awansować w rankingu, przy dobrej postawie polskich ekip (szczególnie Legia i Lech mają bardzo realną drogę do FG LE) bo Białorusini w praktyce stracili szansę na fazę grupową, wątpliwe wręcz, że ktokolwiek od nich zagra w IV rundzie, Duńczycy prawdopodobnie stracili ekipę na Gruzinach, kolejne dwie grają przeciwko Rubinowi i Zienitowi, FC Kopenhaga jest już w FG LM i trudno powiedzieć, czy stać ich będzie na liczne zwycięstwa, Esbjerg fB też nie sprawia wrażenia ekipy, która im natrzepie punktów, a Rumuni mają trzy niedoświadczone ekipy w pucharach (Astra ma trudny rewanż na Cyprze, Petrolul ma w III rundzie Vitesse, a Pandurii silny Hapoel), do tego dochodzi Steaua.
Odpowiedz cytując