AS82 napisał(a):

1. To jestdla Ciebie temat polityczny ?
2. Widze ze "Fakt" jest wyrocznią
3. Wole żeby Tuskówna wydała 850zł na kremy ze swoich pieniedzy ,niż żeby Kaczyński wydawał 3 mln na swoją ochrone z państwowych pieniedzy..
|
Ja osobiście wolę, żeby Kaczyński wydał ten milion rocznie na ochronę, nizby miał go odstrzelić lub zadźgać nożem kolejny Cyba. Jeden mord już mieliśmy i wystarczy. Dlaczego nie miałby tej ochrony realizować BOR? To już pytanie do rządu, który bawił się w dawanie i odbieranie ochrony Kaczorowi, w zależności od tego co było korzystniejsze pijarowo.
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/kac...or_145227.html
W/w koszt jest uzasadniony merytorycznie, natomiast wydanie w jedną noc 5 milionów na koncert Madonny już nie. Oczywiście AS-a to raczej nie obchodzi.
Co do kremów Kasi Tusk - to niech dziewczyna wydaje na co chce i za ile chce, byle ze swoich pieniędzy. Inna kwestią jest oderwanie tego typu osób od rzeczywistości którą mamy w Polsce, bo Donald Tusk lata czarterem do Gdańska, Michał "Józef Bąk" dorabia w Amber Goldzie lub lata do Chin, żona kupuje ciuchy za partyjne pieniądze, a Kasia Tusk bloguje i smaruje się w między czasie kremami za 850 zł. Przypomina się Stalin, mawiający w okresie największych mordów i czystek do swoich towarzyszy: "Żyje się lepiej, żyje się weselej".Tuskom faktycznie "żyje się lepiej", nie wiem zbytnio czy jednak o to chodziło w tych obietnicach przedwyborczych.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Żeby nie było offtopu - na interii na czołówce artykuł niejakiego elzorro pt. "Jak tonie "zielona wyspa" Tuska i Rostowskiego"
http://interia360.pl/polska/artykul/...tm_campaign=wd
Najciekawszym fragmentem jest obciążanie za obecną sytuację finansową także nie rządzący od 6 lat PiS, co idealnie wpisuje się w socjotechnikę dla mediotów pt. PO jest straszne, ale PiS jeszcze gorszy i w zasadzie równie odpowiedzialny za wszystko, jak nie nawet bardziej. Na szczęście my, "ałtorytety" , wskażemy wam kolejną "kompetentną" ekipę do rządzenia...Goebbels by się nie powstydził.
Cytat:
Ponoć ostatnie raty zobowiązań zaciągniętych przez ekipę Gierka spłaciliśmy bardzo niedawno; kiedy Polacy spłacą zadłużenie wygenerowane solidarnie przez rządy Jarosława Kaczyńskiego i Donalda Tuska, tego chyba nawet sam Bóg nie wie i nie wiadomo, czy takiego czasu doczeka!
(...)
To taki niedoktoryzowany odpowiednik Jarosława Kaczyńskiego, który wprawdzie na niczym się nie zna i nic konkretnego robić nie potrafi, ale potrafi podskakiwać i eskalować żądania
(...)
Tak więc dziś wybór pomiędzy PO, a PiS to nie wybór pomiędzy dżumą a cholerą, ale wybór pomiędzy zakażeniem wirusem Ebola, a agresywnym nowotworem złośliwym, gdzie pytaniem nie jest to, czy pacjent umrze, ale kiedy i w jak ciężkich męczarniach, bo dzięki nowatorskiej POlityce zdrowotnej, podawania morfiny, ani jej podobnych specyfików znieczulających nie zakontraktowano! Niestety, po blisko 10 latach dewastowania polskiej gospodarki, najpierw pod kierunkiem Jarosława Kaczyńskiego, potem Donalda Tuska, zmiana ekipy rządzącej na kompetentną, da efekty najwcześniej po kilku latach!
|

"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"