c. napisał(a):

|
wszyscy mamy gowno a nie pojecie o pilce... nie siedzimy w klubie, nie wydajemy pieniedzy, nie transferujemy zawodnikow, nie siedzimy przy tysiacach dokumentow, nie rozmawiamy z menedzerami, i tak dalej.. nie wiemy jak to wyglada od srodka. Cupial wie.
|
Nie piszę tak, bo gówno znam się na piłce, czy też bo nie wydaję swoich pieniędzy. Ruben Jurado przyszedł znikąd, a zaistniał w polskiej piłce na dobre. Można powiedzieć prawie to samo o Kebbie Cessayu czy Georgio Lovrencicsu. Do tego należy dodać kilka innych pomniejszych nazwisk, jak Demjan, Nakoulma i wielu wielu innych. Są głośne nazwiska i z niższych polskich lig jak Konrad Nowak czy Paweł Olkowski. My za to bierzemy zawodników, którzy na sto procent się nie sprawdzą. Stjepanovic na przykład to nie jest dobry zawodnik i on będzie naszym najgorszym transferem. Może ma doświadczenie, może potrafi z trudem odebrać piłkę, ale nie potrafi nawet jej przyjąć - no ludzie! Niestety, nikt nie bierze pod uwagę kosztów przystosowania się zawodnika do otoczenia, a w tym wypadku do Ekstraklasy. Cóż - brońcie zaciekle tego składu BKS, który mamy obecnie. Ja jestem pewien, że ten skład - BKS nie zaprowadzi nas nigdzie wysoko, będziemy tylko spadać w dół. Jestem pewien, że Stjepanovic to wymysł Zdzisia z turbobałkanów Kapki i przeszkoda do sprowadzania rzeczywiście dobrych piłkarzy, albo realnych wzmocnień. Brożek nie będzie wielkim plusem w grze zespołu. Będzie tylko jego małym plusikiem.