Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2013, 12:33
A ja myślę, że jeszcze się wszystko zdąży 10 razy zmienić zanim będzie można realnie powiedzieć kto spada a kto się utrzyma. Wiadomo jak ta nasza liga wygląda i pół pierwszej kolejki nic nam nie mówi. Tutaj raz Ruch kwalifikuje się do LE żeby po roku utrzymać się tylko dzięki niedostaniu licencji przez Dyskopolo, raz ktoś gra dobrą jesień (Pogoń w tamtym sezonie) żeby na wiosnę trząść portkami do końca czy się utrzymają, raz ktoś gra fatalną jesień (Bełchatów, Podbeskidzie) a później na wiosnę są rewelacjami ligi.
Oczywiście przewidywania można snuć i przed startem ligi i po 1-5 czy 10 kolejce ale moim zdaniem końcowy wygląd tabeli w naszej lidze to w dużej mierze dzieło przypadku. Tutaj wiele klubów nie ma regularności. Właściwie chyba na przestrzeni ostatnich 5 lat to tylko Legia i Amica w tamtym sezonie grały regularnie. Reszta to dzieło przypadku i raz ktoś kogoś pyknie 3:0 żeby za tydzień u siebie dostać od kandydata do spadku albo tak jak w przypadku Pogoni/GKSu i Podbeskidzia pół roku grają źle/dobrze a później na odwrót. Dziwna ta nasza liga i chyba za to ją kochamy
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując