Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2013, 22:55
takie moje sugestie odnośnie wczorajszego meczu który miałem okazje oglądać dopiero w powtórce

Waleczność , pressing - widać rękę Smudy . Można narzekać ( i słusznie ) na jego warsztat trenerski , ale porównując do Kulawika mamy niebo a ziemię . Może nie mamy świetnego trenera , ale mamy w końcu trenera który potrafi zmobilizować zawodników do biegania przez 90 minut , czego nie mogło dokonać kilku poprzedników .
I co też za tym idzie , nie ma już ( prawie ) rozmanierowanych gwiazd które 'nie muszą biegać ' albo 'biegają kiedy chcą ' bo swoją klasą piłkarską przykrywają czapką połowę ligi . Może i jestem teraz niepoprawnym optymistą , ale spodziewałem się porażki i bardzo słabej gry , a otrzymałem remis z przyzwoitą grą .

Jeśli chodzi o schematy gry to niestety mieliśmy zdecydowanie 2 słabe ogniwa z przodu - brak napastnika - Garguła który i tak grał lepiej niż zwykle ( czyli słabo , ale nie bardzo słabo ) i tutaj problem braku napastnika(ów) jest znaczący , oraz Małeckiego któremu w tym meczu wyszły słownie 3 pojedynki biegowe . Wątpię aby zaliczył chociazby statystykę 30% celnych podań . To był zdecydowanie nie jego mecz .

Sarki i Chrapek , dużo finezji w ataku i przy wsparciu solidnych zawodników , mogli by naprawdę stworzyć kolektyw który nie miałby problemów ze zdobywaniem bramek . Co jest tutaj najważniejsze . Są perspektywy że pograją z sobą najbliższe 3 sezony , to naprawdę w przyszłości może dobrze wyglądać.

Stolarski i Nalepa . 6 i 1 mecz w ekstraklasie . Dałby ktoś wiarę ? trzeba na nich chuchać i dmuchać , podobnie jak w przypadku dwójki wyżej możemy mieć zawodników na lata . Nie był to wybitny mecz , ale oni z każdym kolejnym spotkaniem powinni być lepsi , bardziej zgrani i pewni siebie .

Stjepanovic - nie był to wybitny mecz , zaliczył sporo strat , ale co ważne . Bierze na siebie grę i nie boi się odważnych rozwiązań . Będzie z niego pociecha.

Co się teraz tyczy środkowych pomocników , w końcu nie ma tak dużego problemu z przekroczeniem środkowej linii boiska i chociaz przesunięciem ciężaru gry na połowę przeciwnika. Z całym szacunkiem do Sobolewskiego i Wilka , to gdy grali razem ( a i każdy z osobna ) nie brał się za rozgrywanie piłki . Tym już teraz góruje nad nimi Stjepanovic i Nalepa . Widzę tutaj naprawdę spory progress . A może i Smuda zmobilizuje Wilka aby w końcu zaczął używać na boisku głowy ?

Obrona - Głowacki profesor , Jovanovic junior . Bunoza dobrze z fajnymi wejściami w ofensywę , Stolarski poprawnie , a miał naprzeciw siebie naprawdę trudnego przeciwnika który woził jak chciał lepszych od niego . W ofensywie rozwinie też czasem skrzydła . Tego jestem pewien.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.07.2013 o godz. 22:59.
Odpowiedz cytując