Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2013, 11:26
Powiem szczerze, że nie widzę absolutnie pewności w grze Miśkiewicza i moim zdaniem przelewa się to na grę całej defensywy. Jak wychodzi do wrzutki czy ma piłkę przy nodze to pachnie czymś niebezpiecznym, przynajmniej ja w ten sposób to odczuwam.

Sytuacja Nakoulmy dla mnie bardziej nie strzelona niż wybroniona bo to co powinien zrobić Miśkiewicz to taki alfabet. Wyjście, patrzy się jak zawodnik układa ciało i rzuca się przed strzałem, najczęściej zawodnicy w takich sytuacjach chcą zawijać "po długim" tak też chciał zrobić Nakoulma - nie wyszło mu, a Michał zrobił to co powinien.

Podobno jak znajdzie się dobry piłkarz to właściciel jest wstanie wyłożyć na niego pieniążki - tak powiedział Smuda. Emilus Zubas chyba z nikim jeszcze nie podpisał kontraktu. Chociaż nie wiem czy to nie taka abstrakcja w obecnych warunkach.

Cieszy mnie to, że Michał Chrapek wygląda dobrze fizycznie, trochę tracił siły bo musiał biegać tam z przodu ale generalnie widać było, że ma moc. Dobrą piłkę do Sarkiego raz rzucił. Będzie grał o wiele lepiej w tej rundzie niż w poprzedniej z racji tego, że chyba łatwiej będzie mu się biegać, a umiejętności ma na wysokim poziomie.

Budujące jest to, że grają tacy zawodnicy jak Nalepa, Chrapek, Stolarski. Ten pierwszy wydaję się, że z racji techniki może z powodzeniem grać na defensywnym pomocniku. Popełnił ze dwa takie błędy, które mogły się źle skończyć bo kiedy piłka była do niego adresowana to nie szedł do piłki tylko na nią czekał, a zawodnicy Górnika byli bliscy przechwytu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.07.2013 o godz. 11:50.
Odpowiedz cytując