Ogryzek napisał(a):

Ja myślę że Górnik nie zagrał wczoraj słabo, nie musieli odpuszczać tego meczu jak na wiosnę żeby ratować się rekami i nogami przed pucharami. Skład Górnika nie słabszy niż w zeszłym sezonie (zaskoczenie dla mnie). Ponadto Nawałka i Sobol też chcieli się pokazać.
Wiem, wiem ale mimo wszystko wczorajszy Górnik to ten Górnik z jesieni co nas ostatnio 3-1 na R22 rozjechał. Więc tak tragicznie na jego tle nasza gra nie wyglądała.
A faktycznie przekonamy się za kilka meczy na co nas stać. Kto wie, noże doczołgamy się do pierwszej 8? Dreams come true
|
Jeśli znowu tabela będzie płaska kto wie. Pełniejszy obraz drużyny będziemy mieli po jakichś pięciu kolejkach, ale tego czego się większość realnie patrzących na nasz klub spodziewała - beznadziejnej gry - nie było.
Ja naprawdę byłbym za tym, żeby Bunozę do ataku posłać z jego chęcią strzelania na bramkę w końcu by mu coś wpadło.
Może za bardzo się przypatrywałem ale widziałem tam jakąś idee gry i nawet nasi jako tako potrafili grać pod pressingiem i go stosować.
No i była jedna rzecz której potwornie brakowało w zeszłym sezonie - ruch bez piłki zawodników ofensywnych obieganie zmiany pozycji. Przy tej taktyce potrzebujemy szybkiego napastnika który potrafi przyjąć piłkę na mniej niż 3 metry