zim zum napisał(a):

|
Weźmy pod uwagę to, że Górnik grał megasłabo
|
No właśnie ... ciężko cokolwiek powiedzieć ... bo to że Górnik nic nie pokazał to równie dobrze może być "zasługa" słabej formy Górnika ale także ambitnej gry Wisły.
Indywidualnie:
Miśkiewicz 7 - dobrze; wybronił setkę ... jakiś błędów nie popełnił a miał jeszcze chyba 2 trudne interwencje, najsłabszą stroną Miska wcale nie jest gra nogami ale gra na przedpolu
Stolarski 6 - zgubił parę razy krycie... zostawili 17 latka do gry przeciw Nakulmie .... sabotaż

, ale ogólnie : nie zawiódł
Ivonowic - 5,5 - niższa nota za puszczenie Nakulmy na "sam na sam" i sytuację w której faulował Nakulmę (obyło się bez kartki)
Głowacki 8 - Czyścił jak profesor ... oby zdrowie dopisywało.
Bunoza 6 - Parę razy ustawieniem uratował Wisłę ale jest beznadziejnie wolny ...
Stepanovic - 4 - przez 80 niewidoczny, zero gry do przodu, 1 dobra akcja (w pierwszej połowie) ale zamiast strzelać z 20 m próbował podawać
Nalepa - 7 -najbardziej przydatny w środku ..... kiedyś widziałem go w Termalice - był najlepszym zawodnikiem meczu - bałem się jednak że to na ekstraklasę mało okazuje się że różnica nie jest taka wielka .......
Sarki - 8 - w zasadzie ok tylko ... no musi mieć do kogo zagrać .....
Małecki - 6 - widoczny ... ale te strzały z 40 to załamka .... moim zdaniem powinien jednak zagrać w tym meczu jako napadzior
Garguła - 5 - kazali mu strzelać ale chyba nie powiedzieli że trzeba jeszcze trafiać w bramkę
Chrapek - 6 - słabszy mecz w sytuacji bramkowej (przed zejściem) powinien walnąć w bramkę a nie pokładać 2 obrońców ... trzeci był ..
Smuda "plus" za skład, chyba optymalny ( no może Wilk zamiast Stiepy .. ale chyba wszyscy są zaskoczeni nijakim występem Macedończyka),
minus za brak stylu; tzn przynajmniej zalążka stylu .... może za wcześnie ... ale oczekiwałem w grze jakiejś "myśli" a .. rządził przypadek.
dostuffca napisał(a):

|
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć co robił pan Łukasz G. przed zmianą? Czy jest inny piłkarz, który w oczekiwaniu na zmianę stoi sobie przy linii i patrzy jak jego drużyna rozgrywa piłkę, traci ją i się broni, a potem kontruje?
|
Mięśnie nie wybaczają biegania z naderwaniem ... Ponadto nie mógł wiedzieć że to potrwa tak długo ...
Mimo wszystka Gargulec może się przydać - szkoda byłoby żeby 3 miesiące brał kasę za masaże ...