JEDREK76 napisał(a):

Wykorzystywanie wyciętych z kontekstu fragmentów pracy do tego, aby wmówić komuś coś o czym nie pisał (jak już wielokrotnie tutaj udowodniłem dysertacja Lecha Kaczyńskiego nie była na temat marksizmu-leninizmu co Mu wprost zarzucił Korwin), a jedynie do czego nawiązywał aby uzasadnić zawarte w pracy tezy -> jest oszczerstwem. Kaczyński specjalizował się w prawie pracy. Podczas I Krajowego Zjazdu Delegatów NSZZ "Solidarność" będąc przewodniczącym jednego z Zespołów problemowych Komisji Programowej, jako jeden z nielicznych domagał się jak najszybszego (do końca 1981 r.) opracowania projektów Układów Zbiorowych Pracy w przeciwieństwie do socjalistów pokroju Kuronia, Michnika, czy innych którzy prawa pracownicze mieli głęboko w tylnej części ciała.
|
Podziwiam Twoją cierpliwość w tłumaczeniu niektórym, że Lech Kaczyński nie był "żyrafą". Trzeba mieć dużo złej woli lub malutki rozumek, by po Twoim wytłumaczeniu nadal twierdzić, że Kaczyński pisał doktoraty z marksizmu-leninizmu. Równie dobrze za 30 lat ktoś zastosuje podobną metodę zdań pociętych i wyrwanych z kontekstu, by udowadniać potomnym, że na tym forum ktoś gorliwie uprawiał socjalistyczną propagandę....
sanderuss napisał(a):
"podstawa mysli politycznej (...) jest socjalizm." 22:19
"mozna dostac ciepla posadke na rezimowym uniwersytecie" 22:19
"Z marksizmu-leninizmu obowiazkowo trzeba (...) pisac" 23:32
"kuszaca jest dla nich idea interwencjonizmu i redystrybucji majatku przez panstwo."12:25
|
I to jest właśnie "fajne" - na forum dyskutujemy, czy Kaczyński jest czerwony, a może fioletowy,a prawie wogóle o rosnącej dziurze budżetowej i coraz gorszej sytuacji finansów publicznych....
Cytat:
|
Urzędujący premier w towarzystwie dwóch wicepremierów oznajmili dziś, że wpływy do budżetu będą niższe o 24 mld zł od zakładanych. Gdyby nie wpłata z zysku Narodowego Banku Polskiego, potrzebowaliby 29 mld. Konieczna jest więc nowelizacja budżetu. Dodatkowo rząd chce „zawiesić” pierwszy próg ostrożnościowy z ustawy o finansach publicznych.
|
http://bukczerwony.salon24.pl/521276...ury-budzetowej
Zamiast dziury na poziomie 35 mld zł, będziemy mieli 51 mld, o ile oczywiście powiedzie się szukanie "oszczędności" przez rząd, bo jak nie to blisko 60 mld.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"