kamikaze napisał(a):

|
Podałem Ci że nie był żydem, ale dalej piszesz swoje.
|
Widzisz dla mnie (w przeciwieństwie do Ciebie) bzdury napisane w internecie nie stają się "prawdą objawioną".
Wobec powyższego mam do Ciebie kilka pytań czy Dawid był królem Izraela

Czy Maria pochodziła z pokolenia Dawida

Czy Jezus ósmego dnia po narodzinach został obrzezany
Weź do ręki Pismo św. przeczytaj i sam sobie odpowiedz.
kamikaze napisał(a):

|
[...] Jak ma się stwierdzenie, że można dostąpić zbawienia przez inne religie do tego, że następuje tylko przez Jezusa. Przecież w takim Talmudzie świętej księdze Judaizmu Jezus jest synem .....i i smaży się w piekle. Judasz natomiast jest bohaterem. [...]
|
Chłopie co rusz się kompromitujesz. Mylisz Talmud z Torą. Talmud nie jest świętą księgą judaizmu, a jedynie "komentarzem do Tory" opracowanym przez żydowskich rabinów między III a IV w. n.e. (coś jak Nasz Katechizm Kościoła Katolickiego). I owszem zawiera obraźliwe dla nas Chrześcijan fragmenty stąd też, już w VI w. cesarz Justynian I Wielki zakazał jego czytania, a sobór trydencki ocenzurował obraźliwe fragmenty. Na indeksie pozostawał do 1962 r.
Co do reszty... zacytuję Ci fragment z listu św. Pawła do Rzymian:
"[...] Bo gdy poganie, którzy Prawa nie mają, idąc za naturą, czynią to, co Prawo nakazuje, chociaż Prawa nie mają, sami dla siebie są Prawem. Wykazują oni, że treść Prawa wypisana jest w ich sercach, gdy jednocześnie ich sumienie staje jako świadek, a mianowicie ich myśli na przemian ich oskarżające lub uniewinniające. [...]" (Rz 2, 14-15)
Jeszcze raz polecam lekturę Pisma Św.