Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2013, 20:41
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
[...] Widzę, że zabolało jest bardzo dużo herezji. Nie wiem czy chce się w to zagłębiać, bo to nie jest temat religijny. Chociażby stosunek do kary śmierci, żydzi naszymi starszymi braćmi, zanegowanie, że zbawienie można dostąpić tylko przez Chrystusa, całowanie koranu, i wiele wiele innych negacji nauk biblii. Mógłbym podać tutaj sporo jego i watykańskich wypaczeń chrześcijaństwa. W kościele rządzi żydomasoneria i są tego skutki. Poszukaj sobie w internecie herezje Jana Pawła II po angielsku czy polsku jak wolisz, to może przejrzysz na oczy, albo nie ale to nie moja sprawa.

to już legenda Jan Paweł II NWO: wis.la/rj1v2
Jedyne co mnie boli to Twoja głupota. Owszem Żydzi są starszymi braćmi w wierze, zresztą... nie wiem, jak Ci to powiedzieć, aby nie runął kompletnie Twój (zbudowany na cholera wie czym) światopogląd, ale Jezus Chrystus, nasz Zbawiciel Był Żydem, tak jak Jego Mama. Mało tego także każdy z Apostołów był Żydem, więc nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie Oni (Apostołowie) Byli i są Braćmi w wierze.
Piszesz banialuki na podstawie jakiś bzdur z internetu, których (jak widzę) nie potrafisz konfrontować, ani wyciągać własnych wniosków. Jan Paweł II niczego nie negował podjął jedynie dialog z przedstawicielami innych religii, co jest głównym zarzutem wobec Niego i Jego poprzedników ze strony lefebrystów.

Niestety Twoim problemem jest fakt, że zabierasz się do poruszania tematów o których zielonego pojęcia nie masz, co zresztą dobrze obrazuje każdy z tematów, które tutaj poruszyliśmy (zarówno temat reform podjętych przez PiS, jak i uchwały lustracyjnej realizowanej przez min. Macierewicza, jak i temat wiary i przytoczonych przeze mnie encyklik). W tym ostatnim przypadku jedynie dla Twojej wiadomości wyjaśnię Ci, że papież Leon XIII w swojej encyklice "Rerum Novarum", krytykował "bezbożny socjalizm" jednocześnie broniąc praw pracowniczych i stwierdzając, że państwo chroniąc prawa własności powinno bronić praw pracownika do godnego i uczciwego zarobku. Uważam jednak, że aby cokolwiek oceniać i powinno się samemu z tym zapoznać stąd też przeczytaj sam.

I jeszcze jedno pisząc o "leniach i kombinatorach", masz na myśli tych naszych Rodaków, którzy ciężko zapierdalają za nędzne grosze na umowach śmieciowych Właśnie takie stanowisko określał Jan Paweł II subtelnie "bezdusznym liberalizmem". Przodują w takiej postawie względem swoich pracowników dawni "towarzysze", którzy szybko przepoczwarzyli się z dawnych komunistów w kapitalistów "uwłaszczając" się na majątku narodowym podczas tzw. prywatyzacji.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 12.07.2013 o godz. 20:53.