funkykoval napisał(a):

Po trzecie - jak fakty nie pasują do utartego schematu, to tym gorzej dla faktów - ot takie typowo LEWICOWE MYŚLENIE
.
|
Argument rodem z podrecznika Stokrotki Olejnik. Jak to podchodzi pod lewactwo to ja naprawde nie wiem. Chyba pomyliło ci sie z totalitaryzmem.
funkykoval napisał(a):

Po pierwsze PiS nie jest moją ukochaną partią - przyczyna prosta - w wyborach politycznych kieruję się realizmem i faktami, a nie miłością......
Po drugie - wszak USA z XIX wieku toi wzór dla Mikkego jeśli chodzi o wolność gospodarczą - przeczytaj mój post do kolegi Karamazow sprzed kilku dni.....
Po trzecie w X wieku było prawo geenralnie było oparte na zwyczaju, polecam zacznij stosować.....
|
Tak to prawda, okres największego rozkwitu i progresu gospodarczego Stanów Zjednoczonych to XIX wiek. Jak piszesz że: "Sorry kolego nie będę Cię uświadamiał o tym, że to jakieś 150 lat temu - trochę od tego czasu w świecie się zmieniło - począwszy od globalizacji skończywszy na stosunkach ekonomicznych i społecznych." To i owszem ja sie z Tobą zgodze że były inne warunki geopolityczne i gospodarcze - ALE to własnie liberalizm gospodarczy doprowadził Stany do pozycji hegemona którą tak umiejętnie od lat 20 poprzedniego wieku psują. Socjalizm i wszelkie jego pochodne niszczą cywilizacje łacińską i trzeba temu powiedziec dosc bo w przeciwnym razie w niedalekiej przyszlosci bedziemy zdani na łaske Chin i Indii a pod rządami kolesi w turbanach.