Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2013, 11:15
Barti napisał(a):Wyświetl post
Masz odpowiedź w moim poście. Nie wiem kiedy wybije godzina W. Oficjalne stanowisko jest takie, że mamy kryzys, zbieramy siły, i w trzy okienka transferowe będzie OK. Prawdę może powiedzieć tylko osoba niezależna od Cupiała, będąca blisko klubu, mająca pewne informacje, przecieki. Skąd mnie szaremu człowiekowi wiedzieć, czy w tym momencie odbijamy się od dna, i za rok będziemy się z tego śmiali, czy może trwa właśnie wyprowadzanie pieniędzy z klubu? Jak się ma do czynienia z biznesmenem, nie filantropem, to należy mieć oczy szeroko otwarte. Oczywiście można też być minimalistą, mówić że jest kryzys i popłynąć z prądem twierdząc że tak musi być, taka kolej rzeczy, takie czasy. Ja uważam że jednak warto, popłynąć czasem pod prąd.
Niestety naszym głównym problem jest brak pieniędzy. Skoro więc klub nie ma na stadion, kontrakty dla zawodników czy fizjologa to o wyprowadzaniu jakich pieniędzy mówisz? Gdzie są, jak na koncie ich nie ma? Mamy dług, brak płynności finansowej, brak jakichkolwiek zawodników do sprzedania, nie mamy nic interesującego poza 'logo' i licencją na grę w Ekstraklasie.

Pytanie czy lepiej płynąc pod prąd czy z prądem... hm... oczywiście można płynąc pod prąd, tyle że nadal nie powiedziałeś co mamy zyskać? Osobiście wole płynąć z prądem, czekać na jakaś okazję a nie marnować sily na coś co jest bez sensu.

Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Ty tak poważnie?
Całkiem poważnie. Większość co miałem do powiedzenia nakreślił Dariook.

Dodam że jak spadniemy do I ligi albo, nie daj Bóg, do IV to o takim trenerze jak Moskal będziemy mogli pomarzyć a o zawodnikach takich jak Małecki czy Czekaj zapomnieć. Nikt z naszych piłkarzy nie będzie grał w niższej lidze, bo to nie ich poziom sportowy. Zwyczajnie - każdy piłkarz chce się rozwijać, marzy o grze w reprezentacji itp.

Nie ma też co przytaczać przykładu Reissa - trochę go zdeprecjonuje - gdyby nie młody Kulczyk i jego pieniądze to Piotrek grałby w Wiśle. Tak samo w druga stronę - nie byłoby Sobolewskiego gdyby nie pieniądze i paka Cupiała. Pieniądze, pieniądze i wszędzie pieniądze. Jak nie masz pieniędzy to nie ściągniesz żadnego sensownego chłopaka z II czy III ligi. Znasz jakiegokolwiek perspektywicznego zawodnika w niższej lidze z karta w ręku? Dlatego tez mamy na testach amatorów i ludzi po zmywakach z Anglii.

Nasz problem jest głównie finansowy więc być może zmiana właściciela poprawi sytuację, ale dla kontrastu - stawianie na Polaków, czy start od IV ligi zdecydowanie nie. Chcesz zdolnych Polaków? Zdolni Polacy wolą grac w klubach zagranicznych albo, jeśli już stawiają na polskie kluby, wolą te na el - dostaną dobre pieniądze i jeszcze w terminie. Czasy gdy mogliśmy wybierać pomiędzy modelem 'dobrzy Polacy' vs 'dobrzy obcokrajowcy' minęły dokładnie w momencie wkroczenia na rynek Wojciechowskiego. Od tego czasu nie stać nas na żadnego dobrego Polaka. Wtedy sytuacja była lepsza - nie stać nas było na dobrego z ekstraklasy, dziś nie stać na tego z lig niższych. Wszystko z powodu kasy.

domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Od bardzo dawna wyglądasz mi na Bogdana Basałaja.
Powtórzę dalej pytanie - co będziemy mieli na boisku lub poza nim czego nie mamy teraz?
Ultrasi po wyprowadzce z Reymonta zyskają? Na zmianie właściciela zyskamy? Na wyjazdach w IV lidze? Ulica coś zyska?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 12.07.2013 o godz. 11:46.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując