Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2013, 21:04
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
[...] Antek to główna siła napędowa obecnego pisu i katastrofy smoleńskiej. Dlatego akcja z ustawą lustracyjną kładzie cień na jego wiarygodność w wielu sprawach. Podał nazwiska agentów, którzy przestali nimi być czyli było to nic nie warte. Nie podał tego co najważniejsze działających wciąż ludzi, (pewnie dalej działają dzięki temu już zapewne wprowadzili swoje dzieci itd.) [...]
Jedziesz po bandzie. Widzę, że mocno Cię boli ten "Antek", do tego stopnia, że posuwasz się do jakichś horrendalnych sugestii, że to niby Macierewicz był "siłą napędową" katastrofy smoleńskiej (więc chyba "siłą sprawczą"?)? Mam nadzieję, że jest to jedynie przekłamanie w tekście, bądź ja coś źle zrozumiałem.
Jak na razie m.in. dzięki niemu i zespołowi parlamentarnemu coś wokół wyjaśniania tej katastrofy w ogóle się dzieje. Odnoszę wrażenie, że gdyby nie działalność właśnie Antka (jak go zowiesz, widocznie dobrymi znajomkami jesteście) i kilku rodzin zmarłych osób to wersja MAKu z pijanym generałem za sterami samolotu byłaby (choć dla niektórych wciąż jest) prawdą objawioną, a np. śp. Anna Walentynowicz nadal spoczywałaby w nie swoim grobie. Być może dla Ciebie jest to ganz egal, jednak dla mnie jest to kwestia wiarygodności naszego państwa.

Skoro wracasz wciąż do 1992 r. powtórzę i ja swoje pytanie co mógł zrobić więcej w ciągu tygodnia czasu jaki był pomiędzy uchwaleniem uchwały (którą dzień później podważyli sejmowi prawnicy jako rzekomo sprzeczną z prawem i uchwaloną w sprzeczności z regulaminem) a odwołaniem rządu

kamikaze napisał(a):Wyświetl post
[...] Podałem tylko to co mu się udało będąc w sejmie chociaż jego partia była tam z tego co pamiętam obecna w liczbie 3 osób. To że później okrągłostołowe porozumienie o niedopuszczeniu za wszelką cenę prawicy do władzy w Polsce działa skutecznie to jest inna sprawa, skutki tego możemy zaobserwować na co dzień.
Jasne w Magdalence ustalono wspólny front przeciwko jedynemu słusznemu człowiekowi prawicy, jakim jest Korwin... chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. Za wszystkie swoje wtopy wyborcze odpowiada sam i osobiście Janusz Korwin Mikke.