Wyświetl pojedynczy post
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2013, 16:05
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Po kilku dniach otrzymałem właśnie odpowiedź od założyciela strony Westafricanfootball, którego zapytałem o testowanego przez Wisłę Nigeryjczyka. Odpisał mi, że jest pewien na 90%, że Mend(i)e nie grał w Sunshine Stars w ostatnich dwóch latach. Nie ma też żadnych informacji o jego grze w jakimkolwiek klubie od 2011 roku.

Znalazłem również stronę, na której są fotki z meczów Sunshine Stars:
http://www.backpagepix.co.za/live/se...&Submit=Search

Są zdjęcia z dwóch meczów Sunshine Stars z tego roku, oraz z około10 spotkań z ligi nigeryjskiej z 2012 roku plus jeszcze z afrykańskiej ligi mistrzów, ale jak wiadomo Mende tam nie grał. Jest też sporo zdjęć z 2011. Natomiast ostatnie zdjęcie na którym uchwycono Daniela Mende pochodzi z końca 2010 roku.

Czyli podsumowują:
- w raportach meczowych go nie ma
- na zdjęciach go nie ma
- na 30-osobowej oficjalnej liście na ligę mistrzów z 2012 go nie ma
- człowiek opisujący dokładnie ligę nigeryjską mówi, że tam nie grał
- na profilu z CAF Confederation Cup z 2011 roku jest napisane, że został zwolniony z Sunshine Stars
Takiej amatorki w Wisle nie bylo chyba nigdy.

Mamy do czynienia z sytuacja, ze w klubue nikt nie sprawdza graczy, ktorzy maja byc testowani. Nikt nie robi podstawowego researchu itp. Chociaz czego ja wymagam od takiego Kapki jak po nim odrazu widac, ze to epoka kamienia lupanego jesli chodzi o mentalnosc, kulture czy jakakolwiek wizje.
Odpowiedz cytując