Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2013, 23:50
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Powtórzę swoje pytanie..

Dlaczego większość z Was przechodzi obojętnie obok takich newsów: (..)
.
Bo tak ciężko napisać dobre słowo? Tak ciężko jest pochwalić takie akcje? Czy może większość z Was nie wiedziała o takich akcjach - bo Onet i Interia nie poinformowały o takich ''akcjach'' bo przecież to mało ważne.
Odpowiem - to nie jest argument. Rozumiem Twój żal i pewne rozgoryczenie - goście zrobili promocję za 20 zł i zaistnieli w mediach na kilka dni. Zrobili coś czego klub nie jest w stanie zrobić - przebili się. Może gdyby napisali 'Wisła Kraków rozdaje słodycze' akcja miałaby lepszy wydzwięk. Gdyby nawet napisali coś na 'L' lub w ten deseń, ale nie zrobili - jedynie obsikali i 'zdobyli' teren. Więc ta akcja była całkowicie bez sensu. Podstawowy wniosek - była bez sensu.

Dlatego tez nie rozumiem dlaczego niektórzy z Was bronią czegoś co sensu nie ma?
To tak jakbyście bronili zasad 'meczu podzielonego na trzy połowy' albo 'szwajcarskiego morza'.

Oczywiście nie każdy musi być nauczony szacunku do rezerwatów natomiast brak znajomości zasad nie jest usprawiedliwieniem - są tablice przy wejściu, czytać większość umie.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Cóż za niepowetowana strata dla przyrody - wyceniona na 2,5 kafla
To dużo czy mało dzieląc na kilku chłopa? Albo inaczej - na ile powinni wycenić? Na dwie puszki rozpuszczalnika? Może gratis i usunąć w ramach sprzątania?

W tle 'wyceny szkody' jest pytanie co zrobić z ludźmi którzy na własną rękę modyfikują wygląd cudzych lub wspólnych miejsc. Mnie się taki spontan nie podoba, choć wiem że inni myślą inaczej, a nawet skrajnie rożnie - np. mam wrażenie że za 2.5 tysiąca spokojnie byś pozwolił na oficjalne graffiti w tamtym miejscu.

Dariook napisał(a):Wyświetl post
A co wy na to? Toż to się w pale nie mieści!
Myślę że to samo. Słoma i brudne buty. Nie widzę różnicy. Brak kultury nie jest dla mnie przykładem dobrego tonu i oraz nie jest definicją 'normy'.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 09.07.2013 o godz. 23:54.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując