Wyświetl pojedynczy post
dizzy
Member

Od: 05.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2013, 17:52
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Nie odpowiedziałeś na pytanie. Nie porównuje cie z Wisłą, stawiam jedynie w identycznej sytuacji, żebyś dostrzegł brak logiki w proponowanych przez ciebie działaniach. Ułatwię zadanie: napisze na szlaku "Real Madryt wita! Jebać FC Barcelone!!!" czy Real ma sfinansować usunięcie napisu?
Nie, nie ma. Jedynie może.
Trudno żeby klub się interesował każdym takim przypadkiem (gdyby taki napis jak na drodze do Morskiego Oka powstał jeden i gdzieś tam na jakimś szlaku w górach to nikt by wielkiego problemu nie robił). Ale jeśli napis jest w jakimś wyjątkowo niestosownym miejscu, robi się afera publiczna to dla zachowania własnego dobrego imienia klub mógłby to zrobić. I myślę, że Real by to zrobił. Nawet myślę, że Wisła kilka lat temu też by to zrobiła. Tak się to robi - klub odcina się od sprawców wydając jakieś oświadczenie. A jeśli do tego jeszcze naprawi czy pomoże w naprawieniu szkody to tylko może na tym zyskać w oczach postronnych osób. Poważny klub nie może sobie pozwolić na tolerowanie wandalizmu. W tej sytuacji (choć absolutnie bez winy klubu) został on jednak w sprawę zamieszany. Jak pisałem, nikt nie kojarzy tego zdarzenia z jakimiś tam facetami z Krzeszowic a jest to w odbiorze społecznym kojarzone z Wisłą. Moim zdaniem Wisła powinna coś zrobić tym bardziej, że jest to naprawdę okazja do poprawy nadszarpniętego ostatnio wizerunku.
Odpowiedz cytując