Cytat:
|
I tym sprytnym sposobem możemy usprawiedliwić każdy akt wandalizmu, wszystkie drobne kradzieże czy jazdę na gapę. Bo Tusku to czy tamto. Bo to przecież niska szkodliwość, kropla w morzu a Tusku to dopiero to i tamto. Brawo.
|
Dostaną karę, oddadzą kasę za zrobione szkody. Czego chcesz więcej? Publiczne wystąpienie w tivi za własny szmal? Pielgrzymkę na kolanach do Częstochowy, wykreślenie ew. z eSKaWuKa, oddanie karnetu, karty kibica, wymazanie z grona zasłużonych wyjazdowiczów czy kumatych?
Jeśli Tobie to przeszkadza, gratuluję światopoglądu. I szczerze współczuję. "Ten/Ci pewnie na gape jadą, za darmo, skur*wysyny a ja muszę płacić za okresowy. Super, tylko jak jego/ją/ich kanar złapie, oddadzą z nawiązką tak jak "bohaterowie" tej akcji.
Wspomnisz pewnie, o wykrywalności przestępstw w Polsce, ale to już dyskusja na inny temat.
Skończmy ten cuuuudoowny wątek. Dostaną karę adekwatną/wyższą od popełnionych szkód. Szkoda, że tak bardzo media i wy nie połknęły innych tematów, gdzie chodziło już o życie ludzkie i nie rozdmuchiwało/robiło takiej krucjaty przeciwko bandytom, a zajjmujecie się pomazanym kamykiem i fragmentem pier*dolonej przeróbki ropy naftowej.
Ale tako rzecze wódz / wóc (panie Bronku, niepotrzebne skreślić) i (po)wolne media. Leming słucha, wykonuje, nie myśli samodzielnie. Zajmuje się detalami, gdy fundament spier*dolony po całości.
EDIT:
Cytat:
|
Koszty usunięcia bazgrołów z odnowionej elewacji zabytkowej kamienicy to nie jest 2,5 tys złotych tylko dużo więcej pieniędzy.
|
Tak, zdaje sobię sprawę.
Cytat:
|
powinniśmy kwestie bazgrołów olać całkowicie i pozwolić z całego miasta zrobić jeden wielki syf? stracić całą turystykę i mieć bezrobocie w mieście na poziomie 30%?
|
Hmm, jakoś totalnie przesycony żydowskimi ślaczkami Kazimierz nadal jest odwiedzany przez masę turystów (jak i wiele innych miejsc). Teraz 2 strona medalu- zdajesz sobie sprawę, że akurat turystyka trzyma jeszcze tego kolosa na glinianych nogach, jakim jest krakowski budżet miejski?
Powtórzę jeszcze raz, bo Wy chyba totalnie nic nie rozumiecie. Ja osobiście tego nie pochwalam, "kompan w sprawie" Wolfy również. Tylko zamiast wyolbrzymiać (za Wolfym) akt wandalizmu liczony w 2,5 tys. zł, wyolbrzymiajcie i róbcie raban/stragan/huragan w sprawach adekwatnych do sytuacji. Gdybym był agresywny i chojrakował po alkoholu mając puszkę sprayu zapewne też walnąłbym napis związany z Wisłą, i co? Zorganizowałbyś krucjatę na Myślenice, mój blok, moje mieszkanie, wspólnie z innymi popierającymi Twoje poglądy na tę sprawę urządziłbyś publiczne (transmitowane?) kamieniowanie? To w takim razie na co zasługuje Majchrowski, Tusku i reszta politycznego bydła?