Wyświetl pojedynczy post
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2013, 19:56
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
jest funkcjonalny jedynie pod względem sportowym i głównie dzięki EURO 2012.

Nooo, jestem pod wrażeniem. Kilka dni musiałem dochodzić do siebie

Po latach czytania na forum, że stadion jest do kitu, ktoś napisał, że pod względem sportowym (a także dla kibiców) jest OK.

No to jeszcze kilka lat i może dotrze do świadomości, że problem z jego zagospodarowaniem to nie problem projektu (ten oczywiście mógłby być lepszy) tylko nieduolności urzędników miejskich i totalnej niechęci władz spółki do przejęcia odpowiedzialności za de facto podarowany jej stadion.

Wszystko to blednie wobec dzisiejszych rewelacji.

Cytat:
Jest też trzecia możliwość: jedna z zagranicznych firm złożyła mi ofertę kupna praw do stadionu.
Jeżeli to nie blef (a myśle, że tak jest) to nietrudno sobie wyobrazić jak katastrofalne skutki może mieć to na funkcjonowanie stadionu a z nim Wisły na tym stadionie. O zupełnie czarnych scenariuszach jakie z tego mogą nawet nie chce nawet pisać.
Generalnie uważam, że wyjście Wisły (może i korzystne krótkotrwale dla spółki) ze stadionu to błąd, który się na klubie zemści w przyszłości. Podobnie jak mści się obecnie brak inwestycji w infrastrukturę (łatane na chybcika wynajęciem baraków w Myślenicach) czy w szkolenie.

Swoją drogą, kiedyś były tu wklejane umowy z wykonawcą. Nie mogłem się nadziwić jak można tak kiepskie żeby nie powiedzieć prymitywne i niekorzystne dla miasta umowy podpisywać na tak duży obiekt.
Odpowiedz cytując