|
Nie wiem być może nie przestawiłem się jeszcze mentalnie na obecną sytuacje. Mnie osobiście nie przekonał Stjepanović. Być może kwestie ekonomiczne zmuszają ludzi w klubie do szukania zawodników na takim poziomie i na takiej półce tylko wtedy należy się zastanowić dlaczego pożegnano Radka Sobolewskiego skoro w teorii jego następcą ma być piłkarz nie lepszy i już nie młody. Ostoja nie najgorzej grał piłką jednak daleko mu do Cantoro czy Sobola, niby odebrał kilka razy piłkę ale nie ma według mnie tak dobrego doskoku jak chociażby Wilk. Nie widziałem aby wyszedł jakimś fajnym dryblingiem czy zagrał jakieś ryzykowne podanie. Według mnie powinien pokazać więcej jeśli chodzi o zawodnika walczącego o angaż. To już Michał Nalepa z Omonią zanotował kilka fajnych wejść do przodu a gra na DP to chyba dla niego nowość. Generalnie Michał na pewno ma potencjał techniczny jeśli chodzi o grę na tej pozycji do tego ma szansę znajdować się częściej pod bramką przeciwnika, a tam jest naprawdę groźny.
Nie wiem na jakim poziomie fizycznym jest Ostoja być może na zgrupowanie dotarł z wakacji i nie czuje się optymalnie dlatego trudno pokazać mu wszystko.
Nie wiem czy takie tymczasowe rozwiązanie i nie lepsze jest z Julianem De Guzmanem który mógłby przynajmniej na chwile wnieść nową jakość jeśli chodzi o rozgrywanie.
Mam nadzieję, że ten bramkarz którego szukają w klubie to na pozycje numer 1 bo będziemy potrzebować solidności w bramce gdyż meczów raczej nie będziemy wygrać po 4:1 tylko wynikami bardzie na styku dlatego tutaj nie można pozwolić sobie na odpuszczanie tej pozycji. Jak kiedyś Mariusz mógł sobie pójść na grzyby to wynik był już raczej pewny i te babole najczęściej nie miały wpływu na to czy są 3 punkty czy nie. W obecnej sytuacji niepewność bramkarza może bezpośrednio decydować o punktach.
Z testowanych najbardziej podoba mi się Carlos Eduardo z racji umiejętności technicznych oraz wieku choć zdaję sobie sprawę, że nie pokazał za wiele.
Wydaję się że danie Srakiemu 3 letniego kontraktu było dobrą decyzją, widać, że stał się jednym z liderów drużyny.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.07.2013 o godz. 20:58.
|