|
Senior Member
|
|
bonawentura napisał(a): 
I nieprawdą jest, że nie jesteśmy w stanie nikogo sensownego zakontraktować. Trzeba spojrzeć na perspektywę i kontraktować, a nie funkcjonować na zero. Trzydziestotysięczny stadion jest do zapełnienia. Oni nas mamią kryzysem, bo nie potrafią zapełnić tego stadionu, a to powinien być priorytet, co dałoby finalnie kwotę wyższą niż w chwili obecnej otrzymujemy z funkcjonowania stadionu. Rozwój marketingowy jest piekielnie ważny, przy obecnej marnej sytuacji naszego klubu. Nie dość, że pracują tutaj ludzie bez pasji i długofalowej wizji, to jeszcze są apodyktyczni, co przy ich braku racjonalnej oceny sytuacji, braku spekulacji nie doprowadzi nas do niczego dobrego. Niestety teraz w klub należało zainwestować. Nie inwestujemy = idziemy na pierwszą ligę.
Aha - ja niby nie oceniam na żywo, a co robił Kapka i Bednarz? Oglądał Romo na testach w Helladzie Verona zapominając chyba przy tym, że tam grają lepsi grajkowie niż u nas w składzie, to po pierwsze, po drugie - przy tak cieńkim składzie, jakim obecnie dysponujemy żaden dobry piłkarz nie wyjdzie z klubu i na nim nie zarobimy, a kasa podobno jest ważna. Pan Bednarz patrzy na klub bez perspektywy czasowej, a wykonywanie funkcji księgowego może pełnić każdy księgowy w tym kraju.
|
Marketing współcześnie jest jednym z filarów finansowania klubu. I tu pojawia sie pytanie co dobrego w tym względzie się wydarzyło za Bednarza..pozwolę sobie powiedzieć, że NIC. Zewsząd słyszymy że na nic nas nie stać, że jesteśmy strasznymi biedakami, a tymczasem kilka innych klubów z niższymi budżetami wyprzedza nas w tabeli już kolejny sezon..
Akcje marketingową u nas buduje się wizerunkiem..Smudy !? Co to ma być, ..jakaś szopka !?. Jeśli mamy skromne możliwości finansowe, to powinniśmy uderzać w nutę "wiślacko-patriotyczną", na czele akcji marketingowej powinni być znani wiślacy, a trochę się ich w historii nazbierało, wraz z młodymi chłopakami którzy w wyniku kryzysu, raczej z przypadku przebijają się do pierwszego składu .. A tymczasem ze starej gwardii to Sobolewski wywalony, Kosowski też, o młodych cisza, mimo mojego gorącego zainteresowania Wisłą nic o naszych młodych wilczkach nie czytałem , ani nie słyszałem ponad podstawowe informacje statystyczne.. Kto niby ma zapełnić stadion ..Burdenski ?!? Nawet pokazani w mediach Małecki, Głowacki wraz z jakimś spektakularnym transferem mogli by dużo w tym względzie dobrego zrobić. A gdy pisze o spektakularnym transferze to nie znaczy że za dużą kasę, ot Brożek Paweł choćby, sportowo niewiadoma, ale zawsze przyciągnąłby na stadion dodatkowych kibiców, poza tym znak Białej Gwiazdy z hasłem powrotu do wiślackich korzeni , a tu ..Smuda i .. Burdenski.
PS. Nie widzę Wisły w I lidze, tak czarno rzeczywistości nie oceniam, ale ten marazm, mnie zwyczajnie smuci. Powinny być transfery, tak uzasadnione sportowo, jak i marketingowo.
|
|