Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2013, 15:18
york09 napisał(a):Wyświetl post
Drozdku tak piszesz jak to PIS wspaniale rządził krajem, a zobacz kto rzeczywiście rządził. Większość to twoi ulubieńcy PZPR
http://prawica.net/node/8022
.
York jak zwykle wiarygodny. Na liście jest 27 nazwisk, z czego:

-11 to członkowie Samoobrony. Z tych osób spora część nie była w rządzie, a była jedynie posłami Samoobrony.
- 1 członek LPR, Ewa Sowińska, która 3 lata była w PZPR, ale później działała w Solidarności.
- Zbigniew Wasserman (PiS), który w PZPR nigdy nie był, a w latach 80-tych uczestniczył w krakowskim duszpasterstwie prawników
- Ryszard Bender (LPR,PiS), który również w PZPR nigdy nie był, a jego uczestnictwo w PRON można skwitować następującym cytatem:
„Jako wiceprezes Polskiego Związku Katolicko-Społecznego, był przeciwny wiązaniu się tej organizacji z Patriotycznym Ruchem Ocalenia Narodowego. Dlatego, wraz z Walerianem Piotrowskim, prof. Czesławem Strzeszewskim, ks. Joachimem Kondzielą i innymi, wystąpił z PZKS 6 lipca 1984 roku, ogłaszając odpowiednie oświadczenie w "Tygodniku Powszechnym".
- w większości anonimowe, gdzieś tam przelatujące osoby które w PiS nigdy nie były, ale zostały zakwalifikowane bo powołano ich (lub nawet nie) za rządów PiS : Jan Sulmicki (kandydat na prezesa NBP, który szybko się wycofał z kandydowania), Tomasz Gąska (wiceprezes radia PiK – kto to w ogóle jest?), Stanisław Podlewski (dyrektor w departamencie rybołówstwa), Henryk Biegalski (23 dniowy Centralnego Zarządu Służby Więziennej), Ryszard Siewierski (Zastępca komendanta głównego policji), Jerzy Bahr (Ambasador w Moskwie),.
- Marcin Wolski (dyrektor I programu PR) , zapomniano dodać że podczas stanu wojennego zwolniony z pracy z zakazem zatrudnienia w mediach. Twórca opozycyjnego kabaretu objazdowego.
- Krzysztof Czabański (prezes I programu PR) , też nie dopisano że w 1980 wstąpił do NSZZ "Solidarność". W 1981 był redaktorem "Tygodnika Solidarność, a po wprowadzeniu stanu wojennego w prasie podziemnej: "Tygodniku Wojennym", "Przeglądzie Wiadomości Agencyjnych", "Vacacie
- rzecznik prezydenta Kaczyńskiego Łopiński, który wystąpił z PZPR i działał w Solidarności
Najbardziej rozbawił mnie Maciej Giertych z LPR, który z PiSem nie miał nic wspólnego, no chyba że ktoś sobie pomylił ojca z synem.
Faktycznie w PZPR był 1 członek PiSu (Wojciech Jasiński) i jeden członek rządu z ramienia PiS (Andrzej Kryże). Również skarbnik Stanisław Kostrzewski był w PZPR.

Jak na taką ilość działaczy i posłów PiS to faktycznie, zatrzęsienie pzpr-owców.

york09 napisał(a):
Co nie przeczę że w PO takich nie ma.
Łap
LISTA współpracownków SB w PRL , a obecnie w PO.
http://miziaforum.wordpress.com/2012...-msw-fragment/
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"