domin_czyzyny napisał(a):

|
Piłka klubowa nie będzie trendy, bo nie będzie u nas wielkich gwiazd, nie będzie kontraktów za miliony euro, nie będą grali u nas piłkarze o klasie Ronaldo, Messiego, itp.
|
Nie podejmę polemiki w kwestii rzetelności TVN24 ale z ciekawości zapytam o coś innego - przykład Ronaldo, Messi czyli Hiszpania.
Jakoś nie chce mnie się wierzyć ze tam kibice i media są tak skrajnie różni od naszych i dlatego w Hiszpanii piłka 'wypala'. Czy tam nie ma tam tańca na lodzie lub gotowania na śniadanie? Nie ma mediów nastawionych na tanią sensację czy komercję? Komuś tam taka struktura kibiców czy prasy przeszkadza by tworzyć wielką piłkę lub zapełnić stadion?
Kibice to tłum, a tłum zawsze jest głupi, mimo że składa się z inteligentnych jednostek -> im większy tłum, tym głupszy.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA