Wyświetl pojedynczy post
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2013, 07:33
Dariook napisał(a):Wyświetl post
No zawsze im można wjechać na chatę i wymordować przed telewizorem, debilu.
Czy ktoś umie mi wyjaśnić, co kolega Dariook chciał nam w swoim wpisie przekazać (oprócz pogardy dla innego usera)?

Piotek opisuje mechanizm psychologiczny, który po prostu działa. Wyobraźcie sobie, że w Tatrach ginie w ciągu dwóch miesięcy kilkoro nastolatkówi: jedno spadło z Rysów, drugie zabił piorun na Świnicy, trzecie dostało w głowę kamieniem na Koziej Przełączce Wyżniej, czwarte utopiło się w beczce z deszczówką koło schroniska, piąte zjadł niedźwiedź. Każda matka będzie zaniepokojona na wieść o wyjeździe dziecka z tatusiem do Zakopanego. Ile z tych matek postawi szlaban? Zapewne wiele. Obiektywnie nie będą miały racji, tylko co z tego.

Dalej. Jest chyba zasadnicza różnica między tymi wymyślonymi wypadkami, a serią barbarzyńskich morderstw w Krakowie. Macie pewność, że różnicowanie sprawców/ofiar wedle barw klubowych i opisywanie tego ciągu tragedii w kategoriach wynaturzonego konfliktu zwolenników naszego Klubu i tego drugiego (kurcze, zapomniałem nazwy) to tylko i wyłącznie wymysł dziennikarzy? Cóż, ja jej nie mam. Tak czy inaczej, bywam z synem na R22 i uwierzcie, żona woli, jak jeździmy w góry.

Jak powinien zachowywać się Klub? Świetne pytanie. Obawiam się, że to problem, który przerósłby każdy klub. Nawet taki, którego sympatycy nigdy nie mieli potrzeby uruchomiania na swoim forum tematu typu Nibylandia.

crux.alba
Powód: nobody's perfect
Ostatnio edytowane przez crux.a : 05.07.2013 o godz. 07:35.
Odpowiedz cytując