Wyświetl pojedynczy post
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2013, 14:49
Zależy co masz na myśłi mówiąc chamstwo. raz trtafisz na kogoś kto da skserować a raz nie wszędzie tak jest tylko zachowania ludzi się różnią. Prawnik to aki specyficzny zawód że podstawy już wynosisz z domu. Widzisz jak zachowuje sie ojciec w stosunku do klientów słyszysz jak opowiada o pracy itp. osobą z takich domów jest dużo łatwiej. Aplikacja to osobny temat i już sam zdecyduj czy chcesz pracować w firmie czy dla siebie w kancelarii. tak jak wspomniałem i kilka osób jeżeli lubisz choć trochę kierunek ścisły to się nie wahaj.

Teraz ja jestem już mądrzejszy ale gdybym był doradcą zawodowym to pierwsze co bym powiedział osoba takim jak Ty to:
Usiądź przez tydzień i przejrzyj ogłoszenia pracy -jak masz czas to zrób większy research. zobacz gdzie i kogo potrzebują. czy bardziej potrzebny jest kolejny prawnik czy inżynier. nie szukaj tylko w ogłoszeniach ale też na stronach korporacji. podzwoń popytaj że skończyłes prawo i chcesz isę przyjąć.

potem szczerze przed soba sobie odpowiedz jaka praca Cię interesuje bardziej.
wybierz co Ci odpowiada.

I jak już sie dostaniesz to nei bój się zmienić kierunku po roku. To zawsze lepsze niż zbabrane życie w czymś co CIę nie interesuje.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując