Wyświetl pojedynczy post
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2013, 15:45
Kapsel napisał(a):Wyświetl post
Nie wyszczekany i nie dzień na forum, ale denerwuje mnie jak ktoś pisze głupoty. No przepraszam bardzo ale jak można powiedzieć, że gość który gola nie strzelił 2 lata dużo zarabiał. Nawet nasi działacze nie są tak głupi żeby dać mu takie warunki, więc nie wiem czym się kieroowałeś pisząc takie brednie.
To teraz przeczytaj jeszcze raz to co napisałem w swoim poście, a czego niestety swoim poziomem intelektualnym nie ogarniasz, szczególnie to co wytłuściłem:

Według danych gazetowych typu fakt/ps to wyglądałoby to mniej więcej tak:
Genkov - 350 tys
Iliev - 350 tys
Sobolewski -tu nie wiadomo
Pareiko - 200 tys
Jaliens - 400 tys
Sikorski - 100-200 tys

Tu masz linki do dwóch artykułów, w których są przedstawiane zarobki m.in w Wiśle:
wis.la/sqxts
wis.la/vk9sc

Żebyś się nie przemęczył to zacytuje to co najistotniejsze:

Gazeta zestawiła jedenastu najbardziej przepłacanych piłkarzy ekstraklasy. Do składu trafiło czterech zawodników Śląska Wrocław, jeden Zagłębia Lubin i aż sześciu wiślaków: Łukasz Garguła (110 tys.), Radosław Sobolewski, Siergiej Pareiko (obaj 83 tys.), Kew Jaliens, Arkadiusz Głowacki (obaj 100 tys.) i Osman Chavez (60 tys.).

W nawiasach przedstawione pensje MIESIĘCZNE. Artykuł z 4 grudnia 2012 r.
Co się tyczy Sikorskiego:

W czym Sikorski się wyróżnia wśród ligowców? Mimo faktu występowania (bo przecież nie grania) na pozycji środkowego napastnika, nie strzelił on gola od 35 SPOTKAŃ ,a konkretnie od 10 maja 2011 roku. Zarobki? W Bayernie 5-6 tysięcy euro, w Polonii 40-50 tysięcy złotych, w Wiśle 20 tysięcy złotych, wszystko oczywiście miesięcznie(nie znalazłem danych co do zarobków w Górniku). Poza tym oczywiście premie, wyjściówki, dodatki…całkiem nieźle, prawda?

To teraz pomnóż sobie 20 tys * ok. 4,5 i wychodzi 90 tys + premie i dodatki. I co wychodzi między 100-200 tys euro

Nie ma także pewności że Kosa dostawał tylko 1,5 tys bo są to tylko jego słowa. Nikt z klubu ani tego nie potwierdził ani nie zaprzeczył, ale skoro ponoć Burliga dostaje 12 tys to nie chce mi się w to wierzyć.

Oczywiście są to tylko przypuszczenia, bo NIKT ani z dziennikarzy, ani z nas nie może wiedzieć ile kto zarabia, bo nikt nie ma dostępu do ich kontraktów. Więc jak widzisz nie wziąłem sobie tych kwot ,,z dupy'' tylko z dostępnych arktykułów, o których napisałem na początku ale niestety nie raczyłeś przeczytać mojego postu ze zrozumieniem przed robieniem wycieczek personalnych w moim kierunku.

Odpowiedz cytując