Wyświetl pojedynczy post
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2013, 15:28
Dajcie spokój z tym żle zaprojektowanym zapleczem.

Skąd to wiecie ?
Z wypowiedzi urzędników, którzy mieli zagospodarować stadion i im nie wyszło. Oni nawet marsjan wymyślą byle swoje lenistwo i nieudolność usprawiedliwić.
Jeszcze się łysy wypowiedział, drugi zainteresowany tuszowaniem sprawy. Palnął o 40 milionach na poprawę ogrzewania. Równie dobrze mógł tysiąc pińcet powiedzieć. Dla mnie (i pewnie dla każdego kto się z techniką nieco obeznał) bajeczka.

Jedynym sensownym źródłem informacji jest to, że projekt był zmieniany pod dyktando holenderskiej firmy konsultingowej, właśnie w celu lepszego wykorzystania zaplecza.

Argument, że Zikit sie nie przeniósł.
Wyobrażam sobie opór otłuszczonej masy urzędniczej. Miliony dokumentów do przeniesienia, sprzętu itd. Każdą bajkę wymyślą byle to oddalić.

Przypomina to jak żywo lamenty (sam się dałem poniesć) przed oddaniem stadionu. Tysiące manakmentów, fatalne wykończenie a najważniejszy to ten, że nie oponka.
A na koniec mało co się sprawdziło, a jako stadion jest lepiej wykończony i bardziej przyjazny dla kibiców niż np. stadion we Wrocławiu (pomijam skomunikowanie, ale tu trzeba by Reymonta do Opatkowic przenieść).

Nie ma żadnego sensownego źródła informacji odnośnie możliwosci zagospodarowania zaplecza. Ani pomysłu, planu, czegokolwiek.
Dlatego póki co mając z jednej strony zły projekt a z drugiej nieudolność urzędników i niechęć Wisły skłaniam się ku poglądowi, że prawda leży bliżej tej drugiej strony.
Odpowiedz cytując