kamikaze napisał(a):
|
Wracając jeszcze do pisu, to dziwne, że nikt nie poruszał tematu solidarności, która najpierw za pomocą kukiza narzekała, że kaczor daje sobie z donaldem po dziobie, albo teksty w stylu, że jest apolityczna i tak dalej, a nagle z postkomuną Pisowską się pokazuje. Widocznie takie były plany od początku, namieszać coś tego, że niby są fajni chcą zniszczyć bandę czworga, no ale Jareczek przecież nie pozwoli zniszczyć swojej kliki.
|
Może jeszcze wklej zdjęcie Hitlera, Mussoliniego i Korwina Mikke z napisem : "mordowanie milionów ludzi nie było celem Hitlera" lub Hitler "gdyby dziś stanął przed sądem, musiałby zostać uniewinniony"
http://wpolityce.pl/artykuly/57029-o...-celem-hitlera
Mądrzej nie będzie, ale przynajmniej poziom i sens Twoich wypowiedzi zostanie zachowany.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A teraz o gigantycznym sukcesie Platformy Obywatelskiej z 2008 roku, do którego teraz Tusk nie chce się przyznać....
Cytat:
Rząd: Olbrzymi sukces ws. pakietu, 60 mld przez 7 lat
Szczyt UE zakończył się kompromisem ws. pakietu klimatyczno-energetycznego. Radosław Sikorski powiedział, że premier Tusk osiągnął w negocjacjach olbrzymi sukces. W ramach mechanizmu solidarności w pakiecie, Polska ma dostać 60 mld zł w latach 2013-2020. - Donald, jesteś najbardziej skutecznym negocjatorem, jakiego znam - miał powiedzieć Sarkozy do Tuska.
- Wydaje się, że premier osiągnął olbrzymi, osobisty sukces - ocenił Sikorski. - Jak do państwa przyjdzie, będzie mógł powiedzieć "yes, yes yes" i jeszcze więcej, bo środki, które tu osiągnęliśmy, są jeszcze większe - dodał.
Jak podkreślił, szczyt "już zamknął kwestie związane z Traktatem Lizbońskim" i ws. Wschodniego Partnerstwa. - Ale to, co najważniejsze, to to, że Polska uzyskała zrozumienie dla swojej argumentacji w kwestii pakietu - ocenił szef MSZ.
- W ramach mechanizmu solidarności w pakiecie, Polska dostanie 60 mld złotych w latach 2013-2020 - powiedział UKIE Mikołaj Dowgielewicz. Wyjaśnił, że Polska wyda te dodatkowe pieniądze np. na cele społeczne, ekologiczne, rozwój infrastruktury energetycznej.
(...)
Zdaniem Dowgielewicza, przełomowa dla realizacji polskich postulatów była rozmowa Tuska z Nicolasem Sarkozym i szefem Komisji Europejskiej Jose Manuelem Barroso. - Prezydent Sarkozy powiedział do premiera Tuska, "Donald, jesteś najbardziej skutecznym negocjatorem, jakiego znam" - relacjonował Dowgielewicz.
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...d_przez_7.html
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"