Karamazow napisał(a):

Nie od wczoraj wiadomo, że Korwin jest antypolski wis.la/hytrx
Napisali coś o Mikke w"Do rzeczy", przeje,bane.
A na kogo realnego aktualnie głosujesz?
Teraz jesteś dojrzały i już nie dajesz się nabierać, brawo!
|
Worcester napisał(a):

|
a po "urealnieniu" na kogo głosujesz realny obywatelu?
|
No cóż skoro Panowie szukacie porady na kogo głosować odpowiem tak - wg własnego wyboru i najbliżej serca i portfela, no i nie jestem lewakiem....
Nic poza tym nie powiem na kogo, gdyż nie jestem partyjnym naganiaczem....
@Karamazow - nie jest przeje.bane, że napisali, ani gdzie napisali - po prostu to co napisali to są fakty o Panu Mikkem i koniec. Ja z faktami nie dyskutuję - jak powiedziałem wcześniej - nie jestem lewakiem....
Realność polityki Mikkego polega na tym, że jest ona "nierealna" a pomysły z wprowadzeniem ultraliberalnego systemu podatkowego to utopia na równi z "Utopią" Morusa oraz "komunistycznym rajem" w wykonaniu kolegów Marksa, Engelsa i Lenina.
Pokażcie mi jeden kraj, który przeprowadziłby całkowitą prywatyzację majątku państwa nie pozostawiając sobie żadnej kontroli nad strategicznymi gałęziami gospodarki.
Pokażcie mi jeden kraj, w którym opodatkowanie i wszelkiego rodzaju opłaty są na takim poziomie jak proponuje Mikke.
Tylko nie żaden Bantustan tylko w miarę normalny kraj.
Co zaś do koncepcji p. Mikkego - skoro tak wiele wie o wolnym rynku, dlaczego nie odniósł olbrzymich sukcesów finansowych we współczesnym świecie

?
Poza publicystyką i to charakterystyczną (czyli dużo krzyku i wrzasku) oraz wypowiedziami z gatunku "kontrowersyjne" - nie zarabia na żadnym biznesie.
Sorry, ale propozycje rozwiązań ekonomicznych Mikkego są po prostu nierealne i oczywiście zgadzam się z wieloma diagnozami (przerost procedur i urzędników, przerost danin i opłat) to jednak rozwiązania proponowane przez Mikkego nie są realne.....