Przecież Niezależna.pl to PISowa propaganda to ma być wiarygodne ...śmiechu warte.
Poncyliusz i Kluzik jak byli PISowcami to było OK a teraz wrogowie Państwa jak i Ziobrzyści.
Wszyscy którzy opuścili PIS oraz jego byli koalicjanci mówią jednym głosem o prezesie.
To mały wredny zakompleksiony kłamliwy i podstępny człowieczek.
Każdy były polityk z jego partii nie powiedział jeszcze dobrego słowa o nim.
Dziwi mnie to że nadal są ludzie którzy wierzą jego propagandzie.
Jakim to pustym człowiekiem trzeba być aby jeszcze zawierzyć prezesowi.
Europoseł PiS Michał Kamiński
Cytat:
Cytat:
Jarosław Kaczyński jest "potwornie zakompleksiony" To właśnie - zdaniem b. europosła PiS - sprawia, że szef największej opozycyjnej partii "traci kontakt z rzeczywistością" i w swoich przeciwnikach politycznych nie dostrzega patriotyzmu, tylko od razu kategoryzuje ich jako "świnie, złodziei i agentów"
On nigdy nie akceptował logiki, że np. Kowalski jest zwolennikiem innego rozwiązania dla Polski, bo się myli. Nie, Kowalski jest świnią, złodziejem i agentem"
|
.
Cymański:
Cytat:
|
szanuję Kaczyńskiego, ale ta autokracja i dyktatura
|
Dorn o Kaczyńskim: Sułtan i jego eunuchy
Cytat:
Cytat:
|
Dorn - prezes PiS od samego początku chciał partii wodzowskiej i bardzo sprawnie budował "monarchię" w PiS-ie. "Komitetu politycznego używał wyłącznie do tego, aby obserwować, co innym ludziom po głowach chodzi. Rzucał różne myśli i obserwował reakcje, po czym podsumowywał"
|
Giertych
Cytat:
Cytat:
- Władza tego człowieka zmieniłaby Polskę w Białoruś i cofnęła nas o 20 lat. Postanowiłem zrobić wszystko, aby on już nie rządził - mówi Roman Giertych
Lepper
Cytat:
Lepper o Kaczyńskim Jarosławie
"Jarosław Kaczyński jest niebezpieczny dla Polski i dla demokracji. Gdy
byliśmy wspólnie w rządzie, to on cały swój czas poświęcał służbom
specjalnym.
On nie interesował się gospodarką, rolnictwem, polityką społeczną,
przemysłem, miejscami pracy, bo większość czasu poświęcał na kontakty ze
służbami specjalnymi.
Jarosław Kaczyński jest bardzo niebezpieczny."
|
Zagranica w 2006r
Cytat:
Cytat:
Nowe polskie kartofle, czyli Niemcy o Kaczyńskich
Nowe polskie kartofle. Dranie chcący opanować świat. Katsche" (mlaskający-red.) Kaczyński. To tytuł i podtytuły artykułu, który ukazał się w niemieckiej gazecie tuż przed szczytem w Berlinie. Money.pl przetłumaczył publikację.
Tak oto Peter Koehler pisze w "Die Tageszeitung" o Kaczyńskim:
Niemiecka opinia publiczna nie wierzyła zdumionym niebieskim oczom: polski premier nie sięgający niemieckiej głowie państwa nawet do kolan. Polityk z drugiej strony Odry, który niemieckiej pani kanclerz na przywitanie podaje w postawie na baczność przednia łapę!. Niemcy przecierali osłupiałe ze zdumienia oczy i przetykali uszy, kiedy Kaczyński przybył w marcu z zadartym nosem do Berlina, a już w maju w Warszawie podczas Targów Książki nie zauważał stojącego obok prezydenta Niemiec.
Cytat:
Najbardziej prestiżowy francuski dziennik "Le Monde" określa w czwartek jako "psychodramę" i "polityczną histerię" atmosferę w Polsce po publikacji "Rzeczpospolitej" w sprawie katastrofy smoleńskiej. Gazeta nazywa Jarosława Kaczyńskiego "radykalnym populistą".
Guardian 2011r
: "Tusk jest miły, a Kaczyński to aktor"
Cytat:
"Jarosław Kaczyński uważany jest za człowieka o niezwykłym talencie aktorskim, próbuje pozyskiwać swój elektorat wśród ludzi starszych, którzy przeżyli czasu komunizmu" - czytamy w Guardianie. "Jest mistrzem aprobaty i obłudy. Sugerował, że katastrofa smoleńska była spiskiem Tuska oraz Rosjan, a ostatnio pokazał swoją antyniemiecką politykę Innym razem gra dobrodusznego wujka wśród bawiących się dzieci oraz człowieka miłującego ludność wiejską" - dodaje The Guardian
|
.
Normalnie bym się wstydził jakby taki człowiek był przywódcą Polski.
Cytat:
Tusk zacytował fragmenty z wywiadu L.Kaczyńskiego z lipca 2008 roku dla "Dziennika": "Przecież zgodziłem się na politykę klimatyczną z punktu widzenia Polski ryzykowną. To był mój gest w stosunku do pani kanclerz Angeli Merkel".
Unijne porozumienie klimatyczne z 2008 roku nakazuje państwom członkowskim osiągnięcie w 2020 roku tzw. "celu 3x20" - czyli redukcji o 20 proc. emisji CO2, zwiększenie o 20 proc. efektywności energetycznej i 20 proc. udziału energii uzyskanej z odnawialnych źródeł w całej produkcji energii.
|
Marcinkiewicz: Lech Kaczyński uległ urokowi Angeli Merkel. A Jarosław?
Cytat:
|
Marcinkiewicz wspomina, że w czasie negocjacji Lech Kaczyński uległ namowom i pod urokiem Angeli Merkel. - Dla pewności poprosił jeszcze o nocny telefon pani kanclerz do Jarosława Kaczyńskiego, który wtedy był premierem - ujawnia Kazimierz Marcinkiewicz. - Podobnie świętej pamięci prezydent postąpił z Pakietem Klimatycznym. Dla "Dziennika" (z 1 lipca 2008 roku - red.) powiedział: "zgodziłem się na bardzo ryzykowny dla Polski pakiet klimatyczny i był to mój gest wobec Angeli Merkel - relacjonuje Marcinkiewicz.
|
http://m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadom...wi_Angeli.html