szprotson napisał(a):

30? az tyle tego było?
Zapewne ich odrzucali trenerzy ze względów umiejętności,czyli czynnika którego Kazimierski nie brał pod uwagę.
E: ogryzku, i pisanie o testowanym - amator brzmi jakbyśmy mieli w kadrze conajmniej samych profesjonalistów a dobrze wiesz ze tak nie jest.No ale w sumie czytając ten temat niektórzy dalej są na etapie Wisły monopolisty rynku, Wisły bogatej i przede wszystkim Wisły miejscem marzeń młodego piłkarza. A prawda jest taka ze na ten moment Zawisza ma lepszą opinie wśród grajków niż Wisła.
|
Ma lepszą opinię bo w Zawiszy dostają młodzi piłkarze szanse a u nas tylko oszuści z Rumunii i weterani. Sami sobie zgotowaliśmy ten los, a nie weszło nam go zgotowało. Górnik Zabrze jedna z 3 najbiedniejszych drużyn w ekstraklasie (zakaz transferowy + pensje do 15 tysięcy złotych max) pomimo tych ograniczeń znajdzie więcej młodych zdolnych niż my. Bo chcą znaleźć! My nie chcemy. Więc nie znajdziemy! Ale kibicom kit wciśniemy że nas nie stać na młodych. I niektórzy to kupią

(pensja samego Genkova to utrzymanie z 15 młodych)
Mimo to ja cały czas czekam na testy młodych piłkarzy z niższych lig bo:
- skoro nasi skautowie tak dobrze (podobno) pracują to musieli kogoś znaleźć. Smuda ich tak zachwalał.
- nie mamy kasy na gwiazdy to na piłkarzy z III czy IV ligi chyba już mamy?
I bez wątpliwości, ja nie mam złudzeń co do naszej sytuacji finansowej i dlatego jestem zszokowany że nie szukamy w niższych ligach skoro groszem nie śmierdzimy. A szukamy .... wie czego wśród kelnerów i innych studentów.