Gwiaździsty napisał(a):

Ciekawy jestem, jak szalałyby już z oburzenia GW i TVN, gdyby Kaczyński powiedział to samo co wczoraj Tusk:
Cytat:
|
Ale też kiedy nastąpi rozstrzygnięcie wyborcze, to PO będzie potrafiła pracować jak zdrowy organizm, żeby PO była jak jedna pięść która nie jest wymierzona przeciwko komukolwiek w Polsce - powiedział Tusk.
|
http://www.tvn24.pl/szefa-wybiora-ws...,336356,s.html
Odbyłby się sąd nad pisowsko - faszystowskim kultem siły. Zastanawiano by się, czy "zdrowy organizm" to nawoływanie do usuwania z partii, a docelowo społeczeństwa niezdrowych organizmów, czyli pewnie gejów i imigrantów. Czy Kaczyński nawołuje do wojny i w kogo będzie uderzona ta "pięść": w Rosję, a może Niemcy? W tle przewijające się obrazki i porównania do Hitlera, Mussoliniego i pięści Breivika...

"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"