Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2013, 11:56
Nazwimy to warunkiem koniecznym i niewystarczającym. IMHO w gruncie rzeczy masz zdanie bardzo podobne jak FraMat.

To że Petrescu, Probierz i nie byli kolegami właściciela i się nie sprawdzili nie oznacza iż był to zły model. Wręcz przeciwnie. Problemem było to iż reszta betonowej ekipy żyje w zgodzie z PRL-owskimi zasadami i układami czyli czymś co jest dla nich daleko ważniejsze i skuteczniejsze niż czyjkolwiek profesjonalizm. Do tego betonu zaliczam: Franka, Zdziska i dobrze rozumiejącego tą mentalność - w końcu będącego z podobnego rocznika, Boguśia. W takich realiach nie da się osadzić nowoczesnego trenera bo wygląda jak urwany z choinki i jest sam - reszta nie pozwoli mu się wybić.

Aby nie robić takiego offtopa - cieszę się ze wszelkie PRLl-owskie zachowania i działania Kapki są piętnowane przez prasę w miażdżący sposób. Wcale mi nie jest wstyd - cieszę się że patologia Wiśle i jej zacofanie jest wytykane palcami.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując