Temat: Komórki...
Wyświetl pojedynczy post
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2013, 20:12
R33 napisał(a):Wyświetl post
Może nie tyle co o sprzęt, ale kończy mi się umowa z moim operatorem komórkowym i chce sobie przejrzeć oferty jakie są aktualne u operatrów. Chodzi mi o przejrzystą stronę gdzie niezbędne rzeczy będą w 1dnym miejscu.

Obecnie posiadam abonament w Orange na 29 zł, ale nie przedłużam go ze względu na to w jaki sposób jestem traktowany przez tą firmę (a jestem z nimi nieprzerwanie od 2005 r. - wtedy jeszcze nazywali się Idea). Może Wy coś polecicie?

I jak to jest z przenosinami numeru.
Ja moge Ci powiedzieć jak wygląda sprawa z przenosinami numeru do Play.
Jeśli przechodzisz do Play na karte to dostajesz od nich 60zł na 90dni(w sumie będziesz miał 64zł bo 4 zł jest z karty SIM) do wykorzystania na smsy mmsy i rozmowy do wszystkich sieci ( a w taryfie Play na karte jeśli sobie taką ustawisz masz zawsze 0zł za rozmowy i smsy do Playa) i masz 29gr/min do wszystkich. Z pakietów to polecam 10zł/30dni na nielimitowane smsy. Są oczywiście pakiety internetowe.
Akurat dziś przechodziłem na abonament w Playu. Wziąłem sobie formułe S. Czyli mam abonament 9zł + 10zł za 200min do wszystkich ( 1 miesąc mam za darmo oraz można sobie wykupić też pakiety sms )
W skrócie ( reszte można na spokojnie doczytać na strone Playa ) będe płacił 24zł/miesiąc( jeśli wybiore pakiet sms za 5zł/250smsów do wszystkich) i będe miał:
- do Play za darmo
- 200min do wszystkich
- plus pakiet sms który sobie wykupie ( są tam 3 opcje za 5 , 7 i 9zł )
Dodać musze że płaci się jeszcze 49zł aktywacji jednorazowo ( w przypadku abonamentu )
Podsumowując: Play ma jeden spory minus - zasięg który w Krakowie potrafi sie zgubić. Reszta czyli taryfy pakiety itd na duży plus.
Pozdro
Powód: bo podsumowanie
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 27.06.2013 o godz. 20:43.
Odpowiedz cytując