Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2013, 12:06
york09 napisał(a):Wyświetl post
Katastrofa wojskowej CASy pod Mirosławcem, jak myślisz jak by tam pobrano próbki na ślady mat. wybuchowych to co by znaleźli? Przypuszczam że ślady wszystkich dostępnych mat. wybuchowych. A to ne było przyczyną katastrofy.
Masz jakieś informacje, że ktoś badał lub wykrył ślady materiałów wybuchowych przy badaniu katastrofy CASY? Tu masz raport i znajdź coś na ten temat:

http://www.mon.gov.pl/pliki/File/Protokol.pdf

TU154 był samolotem dla VIPów i wielokrotnie wcześniej był (a przynajmniej powinien być) badany na obecność materiałów wybuchowych.
Obecność śladów materiałów wybuchowych (w kilkudziesieciu miejscach) na samolocie, który nie był używany w ostatnim okresie do działań bojowych to chyba wystarczająca przesłanka by rozpatrzyć hipotezę o zamachu?
Chyba że na całym świecie takie badania robi się dla "picu"?
I pytanie: czy Komisja Millera wydając swój raport w 2011 r. miała wykonane tego typu badania czy nie?

york09 napisał(a):Wyświetl post
Na siedmiu z dziesięciu banknotów dziesięciodolarowych są ślady narkotyków. Czy taki posiadacz tego banknotu musi być narkomanem?
Kiepski przykład. W samochodzie w kilkudziesięciu miejscach znaleziono ślady narkotyków. Czy istnieje spore prawdopodobieństwo, że wieloletni posiadacz tego samochodu może być dealerem lub narkomanem?

Cytat:
Piszecie o pancernej brzozie
Zobaczcie co drzewo zrobiło z BMW (dzisiejsza fotka)
Miałeś kiedyś fizykę w szkole? Wiesz czym się różni uderzenie 1,5 tonowego samochodu w drzewo przy samej ziemi (mały moment działający na drzewo) od uderzenia 80 tonowego samolotu w drzewo na wysokości ok 6,5 m (duuuuży moment działający na drzewo)?

Eksperyment specjalnie dla Ciebie, na "chłopski rozum": wkręć w imadło gałązkę o średnicy 1 cm i uderz w nią 20 cm od miejsca zamocowania próbując złamać.
Następnie wkręć w imadło gałąź o średnicy 20 cm i uderz w nią przy samym zamocowaniu.
W której sytuacji gałązka ulegnie złamaniu, a w której nabijesz sobie siniaka na ręce?

Wiem że nie każdy ma umysł techniczny, ale taki eksperyment chyba nie przekracza Twoich zdolności pojmowania?
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując